- Berichten
- 13
Afgelopen donderdag voor de eerste keer aan de slag met Pulled Pork. Bij de Sligro heb ik een stuk procureur gekocht van een goede 2400 gram.
De Pulled Pork wil ik gaan bereiden volgens het wedstrijdrecept van Noskos.
www.bbqgenootschap.nl
De bedoeling was om de volgende gerechten hiervan te gaan maken:
- Brioche Broodje Pulled Pork met coleslaw van Dominique
www.bbqgenootschap.nl
- Bitterbalkjes uit een boek van Jord Althuizen
- Pulled Pork kroketten van Noskos.
Zoals geschreven op donderdagavond het vlees uit de koeling gehaald.
Ik kon weinig grote stukken vet vinden, de randjes die je ziet waren heel dun en heb ik er dus op laten zitten.
Daarna de injectiemix gemaakt en de Southern Succor Pork Rub.
Met kerst heb ik een injectiespuit cadeau gekregen en nu dus mee aan de slag. Om de 5 centimeter het vlees voorzien van de injectiemix. Opletten om niet al te hard het vocht erin te spuiten, dan kan het uit eerdere gaatjes weer eruit spuiten.
Na het inspuiten van het vlees heb ik de rub aangebracht. Daarna ingepakt in de folie en weer terug de koelkast in.
Toen werd het vrijdagochtend, de Kamado Joe aangestoken met Dammers hout nadat ik eerst de boel even goed schoon had gemaakt. De afgelopen weken veel bereidingen gemaakt en dan is het wel fijn om met een schone Joe te beginnen.
Toen de temperatuur op het juiste niveau was en ook even stabiel bleef was het tijd om het vlees erop te leggen. Belangrijk voor mij: er is een foto van. Bij mijn vorige post van Runder Shortribs was ik vergeten een foto hiervan te maken...
En toen kon het wachten beginnen. Wachten op de thermometer die 74 graden aan zou geven of wachten op het afgaan van de wekker (na 5 uur). Het werd het laatste. Rond de 70 graden ging het vlees in de stall. Dus de 5 uur waren eerder bereikt dan de 74 graden.
Volgende stap: het vlees insmeren met de Glaze en dan weer 2 uur wachten.
Twee uurtjes later het vlees eraf. De Kamado Joe ging langzaam zakken in temperatuur, maar door de luchttoevoer iets meer open te zetten kon ik dit compenseren.
Het vlees ingepakt in alufolie en weer terug op het vuur.
Thermometer ingesteld op 92 graden. Het vlees zat op zo'n 73 graden toen ik het eraf haalde dus de verwachting was dat het nog wel even ging duren. Maar uiteindelijk kostte het nog een goede 1 1/2 uur voordat het alarm afging.
Met een prikker in het vlees geprikt (door de folie heen, opletten dat het vocht er niet uitloopt) en het voelde super mals. Tijd om het vlees mee naar binnen te nemen.
Daar het vlees uitgepakt en het vocht uit de folie opgevangen en toegevoegd aan de Eindsaus. Het vlees in een vers stukje folie ingepakt om het een uur te laten rusten.
De laatste stappen voor de vrijdag waren:
Het vlees pullen en portioneren. Voor de Bitterbalkjes van Jord had ik 600 gram nodig, voor de Kroketten van Noskos 400 gram en wat er overblijft is voor op het broodje. Ter info: van de oorspronkelijke 2400 gram vlees had ik op dit moment 1400 gram over. Dit varkentje is dus een kilo kwijt geraakt in de keramische sauna.
Het vlees in vacuumzakken ingepakt en in de koelkast. Het is inmiddels 21:00 uur, we hadden al gegeten en de overige ingrediënten moeten wachten tot zaterdag.
Het is inmiddels zaterdagochtend. De brioche broodjes voor de pulled pork maak ik in de oven. Deeg gemaakt en een aantal uur laten rijzen.
Voor de bitterbalkjes pak ik de portie van 600 gram en doe deze in een cake-blik. Vershoudfolie eroverheen en met een pak melk erop in de koelkast. Het pak melk zorgt ervoor dat het een stevige klomp wordt.
Voor de kroketten is het tijd om bouillon te maken en ragout.
Hier heb ik de pulled pork doorheen geroerd en in een bak gestort. De bak is weer even de koeling in gegaan om op te stijven.
Ondertussen de Coleslaw gemaakt. En het deeg voor de briochebroodjes gevormd zodat ze de oven in kunnen. 18 minuten op 175 graden.
We naderen bijna het einde.
Voor de bitterbalkjes de vulling uit het cakeblik gehaald en in blokken gesneden.
Daarna door de bloem gerold, door losgeklopt eiwit en vervolgens door de Panko.
Deze ga ik invriezen. Ik hoop jullie binnenkort te kunnen vertellen hoe ze smaken.
Voor de kroketten van Noskos heb ik kroketjes gerold van 40 gram per stuk.
Deze door de fijne broodkruimels, beetje eiwit met bloem en daarna door de Panko.
Helaas gaan ook deze de vriezer in. Hopelijk komend weekend tijd om de frituur aan te zetten en jullie te vertellen hoe ze smaken.
En dan... er moet toch gegeten gaan worden... de broodjes pulled pork met coleslaw!
Broodjes zijn gaar, de coleslaw was ook al gemaakt. Nu de portie pulled pork opwarmen in de magnetron (nog in de vacuumzak) en het broodje opmaken.
BTW: opwarmen in de magnetron gaat supergoed als je het vlees in een vacuumzak hebt zitten. Let wel op dat je zakken geschikt zijn voor de magnetron.
Nog klein beetje extra saus erop. En dit was het resultaat:
Wat is dit ongelooflijk lekker!!!!!! We hadden 400 gram om met z'n tweeën te verdelen. Fantastisch!
Later meer over de kroketten en de bitterbalkjes. Even afhankelijk van de smaak ga ik binnenkort twee stukken vlees kopen (of 1 heel groot stuk) en maak ik een voorraadje. In ieder geval Pulled Pork voor op een broodje... en misschien wel bitterbalkjes en/of kroketten.
De Pulled Pork wil ik gaan bereiden volgens het wedstrijdrecept van Noskos.
Wedstrijd Pulled Pork
Wedstrijd Pulled Pork Vanwege mijn 150ste barbecue dit jaar, speciaal voor jullie allemaal, hoe ik tegenwoordig Pulled Pork maak en hoe wij dat bij de Sea Side Smokers voor de wedstrijd doen. Het recept is onze variant op het wedstrijd recept uit het boek Wicked Good BBQ. Ingredi?nten: 1...

De bedoeling was om de volgende gerechten hiervan te gaan maken:
- Brioche Broodje Pulled Pork met coleslaw van Dominique
Coleslaw/Koolsla van Dominique
Hier de koolsla zoals wij die erg graag eten. Als bijgerecht voor 4/5 personen. Of voor 10 broodjes PP. 350 gram geraspte witte kool, groen mag ook, of spits ( die gebruik ik nu steeds) 1 grote winterpeen, geraspt 4 lente-ui in ringetjes gesneden 1/4 cup gehakte peterselie 1 cup mayonaise ( ik...

- Pulled Pork kroketten van Noskos.

Pulled Pork Kroketten, heerlijke snack van overgebleven pulled pork - BBQ NL
Recept voor het maken van pulled pork kroketten. Variant op de garnalenkroketten van Holtkamp met pulled pork van de barbecue als vulling.
www.bbq-nl.com
Zoals geschreven op donderdagavond het vlees uit de koeling gehaald.
Ik kon weinig grote stukken vet vinden, de randjes die je ziet waren heel dun en heb ik er dus op laten zitten.
Daarna de injectiemix gemaakt en de Southern Succor Pork Rub.
Met kerst heb ik een injectiespuit cadeau gekregen en nu dus mee aan de slag. Om de 5 centimeter het vlees voorzien van de injectiemix. Opletten om niet al te hard het vocht erin te spuiten, dan kan het uit eerdere gaatjes weer eruit spuiten.
Na het inspuiten van het vlees heb ik de rub aangebracht. Daarna ingepakt in de folie en weer terug de koelkast in.
Toen werd het vrijdagochtend, de Kamado Joe aangestoken met Dammers hout nadat ik eerst de boel even goed schoon had gemaakt. De afgelopen weken veel bereidingen gemaakt en dan is het wel fijn om met een schone Joe te beginnen.
Toen de temperatuur op het juiste niveau was en ook even stabiel bleef was het tijd om het vlees erop te leggen. Belangrijk voor mij: er is een foto van. Bij mijn vorige post van Runder Shortribs was ik vergeten een foto hiervan te maken...
En toen kon het wachten beginnen. Wachten op de thermometer die 74 graden aan zou geven of wachten op het afgaan van de wekker (na 5 uur). Het werd het laatste. Rond de 70 graden ging het vlees in de stall. Dus de 5 uur waren eerder bereikt dan de 74 graden.
Volgende stap: het vlees insmeren met de Glaze en dan weer 2 uur wachten.
Twee uurtjes later het vlees eraf. De Kamado Joe ging langzaam zakken in temperatuur, maar door de luchttoevoer iets meer open te zetten kon ik dit compenseren.
Het vlees ingepakt in alufolie en weer terug op het vuur.
Thermometer ingesteld op 92 graden. Het vlees zat op zo'n 73 graden toen ik het eraf haalde dus de verwachting was dat het nog wel even ging duren. Maar uiteindelijk kostte het nog een goede 1 1/2 uur voordat het alarm afging.
Met een prikker in het vlees geprikt (door de folie heen, opletten dat het vocht er niet uitloopt) en het voelde super mals. Tijd om het vlees mee naar binnen te nemen.
Daar het vlees uitgepakt en het vocht uit de folie opgevangen en toegevoegd aan de Eindsaus. Het vlees in een vers stukje folie ingepakt om het een uur te laten rusten.
De laatste stappen voor de vrijdag waren:
Het vlees pullen en portioneren. Voor de Bitterbalkjes van Jord had ik 600 gram nodig, voor de Kroketten van Noskos 400 gram en wat er overblijft is voor op het broodje. Ter info: van de oorspronkelijke 2400 gram vlees had ik op dit moment 1400 gram over. Dit varkentje is dus een kilo kwijt geraakt in de keramische sauna.
Het vlees in vacuumzakken ingepakt en in de koelkast. Het is inmiddels 21:00 uur, we hadden al gegeten en de overige ingrediënten moeten wachten tot zaterdag.
Het is inmiddels zaterdagochtend. De brioche broodjes voor de pulled pork maak ik in de oven. Deeg gemaakt en een aantal uur laten rijzen.
Voor de bitterbalkjes pak ik de portie van 600 gram en doe deze in een cake-blik. Vershoudfolie eroverheen en met een pak melk erop in de koelkast. Het pak melk zorgt ervoor dat het een stevige klomp wordt.
Voor de kroketten is het tijd om bouillon te maken en ragout.
Hier heb ik de pulled pork doorheen geroerd en in een bak gestort. De bak is weer even de koeling in gegaan om op te stijven.
Ondertussen de Coleslaw gemaakt. En het deeg voor de briochebroodjes gevormd zodat ze de oven in kunnen. 18 minuten op 175 graden.
We naderen bijna het einde.
Voor de bitterbalkjes de vulling uit het cakeblik gehaald en in blokken gesneden.
Daarna door de bloem gerold, door losgeklopt eiwit en vervolgens door de Panko.
Deze ga ik invriezen. Ik hoop jullie binnenkort te kunnen vertellen hoe ze smaken.
Voor de kroketten van Noskos heb ik kroketjes gerold van 40 gram per stuk.
Deze door de fijne broodkruimels, beetje eiwit met bloem en daarna door de Panko.
Helaas gaan ook deze de vriezer in. Hopelijk komend weekend tijd om de frituur aan te zetten en jullie te vertellen hoe ze smaken.
En dan... er moet toch gegeten gaan worden... de broodjes pulled pork met coleslaw!
Broodjes zijn gaar, de coleslaw was ook al gemaakt. Nu de portie pulled pork opwarmen in de magnetron (nog in de vacuumzak) en het broodje opmaken.
BTW: opwarmen in de magnetron gaat supergoed als je het vlees in een vacuumzak hebt zitten. Let wel op dat je zakken geschikt zijn voor de magnetron.
Nog klein beetje extra saus erop. En dit was het resultaat:
Wat is dit ongelooflijk lekker!!!!!! We hadden 400 gram om met z'n tweeën te verdelen. Fantastisch!
Later meer over de kroketten en de bitterbalkjes. Even afhankelijk van de smaak ga ik binnenkort twee stukken vlees kopen (of 1 heel groot stuk) en maak ik een voorraadje. In ieder geval Pulled Pork voor op een broodje... en misschien wel bitterbalkjes en/of kroketten.