- Berichten
- 3.095
Beste BBQ lieden,
Zo af en toe zie ik hier op het forum zo'n mooi vlammend staartstuk voorbij komen. En wat wilde nou het toeval? Nou, dat wilde dat ik afgelopen week bij de Hanos zo'n stuk zag liggen. Australian beef, 270 dagen met graan bijgevoerd. Mooie vetlaag erop, prachtige marmering schitterde door de verpakking en daarnaast stond dan nog nog de slager, die beweerde dat hij dat nog lekkerder vond dan een Pica?a van Wagyu. Een kleine gil van vreugde wrong zich tussen mijn lippen door en waaide zo langs de slager zijn gezicht. Lekkerder dan Wagyu? Wow...dat MOET je dan proeven natuurlijk. Mijn koopspier sprong gelijk in de houding.
Nou wil het geval dat ik nog nooit van mijn leven zo'n stuk heb klaargemaakt. Mijn idee is om het morgen tijdens een zogenaamd 'high beer' te serveren aan wat vrienden, onder begeleiding van een chimichurri ofzoiets.
Ik zie hier op het forum wel dat de meeste mensen hem 'reverse sear' klaarmaken. Eerst garen tot 45 ofzo en dan afvlammen tot een graad of 48.
Mijn vraag is nu: welke pit-temperatuur kan ik het beste aanhouden?
Zo af en toe zie ik hier op het forum zo'n mooi vlammend staartstuk voorbij komen. En wat wilde nou het toeval? Nou, dat wilde dat ik afgelopen week bij de Hanos zo'n stuk zag liggen. Australian beef, 270 dagen met graan bijgevoerd. Mooie vetlaag erop, prachtige marmering schitterde door de verpakking en daarnaast stond dan nog nog de slager, die beweerde dat hij dat nog lekkerder vond dan een Pica?a van Wagyu. Een kleine gil van vreugde wrong zich tussen mijn lippen door en waaide zo langs de slager zijn gezicht. Lekkerder dan Wagyu? Wow...dat MOET je dan proeven natuurlijk. Mijn koopspier sprong gelijk in de houding.
Nou wil het geval dat ik nog nooit van mijn leven zo'n stuk heb klaargemaakt. Mijn idee is om het morgen tijdens een zogenaamd 'high beer' te serveren aan wat vrienden, onder begeleiding van een chimichurri ofzoiets.
Ik zie hier op het forum wel dat de meeste mensen hem 'reverse sear' klaarmaken. Eerst garen tot 45 ofzo en dan afvlammen tot een graad of 48.
Mijn vraag is nu: welke pit-temperatuur kan ik het beste aanhouden?