- Berichten
- 110
Hallo allemaal,
Hier mijn eerste verslag.
Zoals ik reeds in mijn voorstel ronde had aangegeven heb ik afgelopen vrijdag mijn nieuwe Weber OTP57 ontmaagd met oa een BCC.
Donderdag de boodschappen gedaan Kip en de nodige kruiden ingeslagen.
Voor erbij had ik bedacht nog wat kipsate en gevulde paprika's te maken.
De kipsate meteen in de marinade gezet en terug de koelkast in om lekker in te trekken.
Vrijdagmiddag op m'n werk zat ik na de lunch nog ff snel te lezen hoe het ook al weer moest zo'n BCC.
Zie ik tot mijn grote schrik dat je hem op het onder rooster moet plaatsen.
Dit was nog al een probleem aangezien ik ook sateetjes en de gevulde paprika's wilde maken.
waar laat ik deze zonder rooster......
Enige mogelijkheid om dit op te lossen was een gourmet rooster aanschaffen.
Na wat rond zoeken op internet uiteindelijk last minute bij de Hornbach langs gescheurd.
Daar hadden ze er nog 1 met de sear grade erbij voor 75,-
Dus m'n otp57 ge-upgrade naar otg57
Hophop snel naar huis want daar stond Mr.Mannetje al klaar om deze eerste BCC met mij en veel bier te vieren
Thuis meteen begonnen aan de rub, dat brengt me bij m'n eerste foto gevolgd door de rest.
Funcky chicken rub
Kippie in de rub
Kippie op het bier
BCC ff in de koelkast, wel zo veilig met 2 katten in huis
my Weber OTG57's first flames
Met de kolenstarter is die zo klaar voor gebruik
Wegens gezelligheid, bierdrinken en even het feestje in Haren te bekijken op internet geen foto's van de BCC nog rauw en tussendoor op de BBQ, helaas
BCC bijna klaar na ongeveer 5 kwartier en 5 keer draaien.
BCC klaar voor de schaar
Geknipte BCC, klaar om gegeten te worden!
En hij was heerlijk, beste kip die ik tot nu toe heb mogen eten
De BCC beneden in de bak en tegelijk wat sat? en gevulde paprika's op de rand van het gourmet rooster ging prima.
Een mooie eerste sessie en dat er nog maar vele zullen volgen!
Hier mijn eerste verslag.
Zoals ik reeds in mijn voorstel ronde had aangegeven heb ik afgelopen vrijdag mijn nieuwe Weber OTP57 ontmaagd met oa een BCC.
Donderdag de boodschappen gedaan Kip en de nodige kruiden ingeslagen.
Voor erbij had ik bedacht nog wat kipsate en gevulde paprika's te maken.
De kipsate meteen in de marinade gezet en terug de koelkast in om lekker in te trekken.
Vrijdagmiddag op m'n werk zat ik na de lunch nog ff snel te lezen hoe het ook al weer moest zo'n BCC.
Zie ik tot mijn grote schrik dat je hem op het onder rooster moet plaatsen.
Dit was nog al een probleem aangezien ik ook sateetjes en de gevulde paprika's wilde maken.
waar laat ik deze zonder rooster......
Enige mogelijkheid om dit op te lossen was een gourmet rooster aanschaffen.
Na wat rond zoeken op internet uiteindelijk last minute bij de Hornbach langs gescheurd.
Daar hadden ze er nog 1 met de sear grade erbij voor 75,-
Dus m'n otp57 ge-upgrade naar otg57

Hophop snel naar huis want daar stond Mr.Mannetje al klaar om deze eerste BCC met mij en veel bier te vieren

Thuis meteen begonnen aan de rub, dat brengt me bij m'n eerste foto gevolgd door de rest.

Funcky chicken rub

Kippie in de rub

Kippie op het bier

BCC ff in de koelkast, wel zo veilig met 2 katten in huis


my Weber OTG57's first flames


Met de kolenstarter is die zo klaar voor gebruik
Wegens gezelligheid, bierdrinken en even het feestje in Haren te bekijken op internet geen foto's van de BCC nog rauw en tussendoor op de BBQ, helaas

BCC bijna klaar na ongeveer 5 kwartier en 5 keer draaien.

BCC klaar voor de schaar

Geknipte BCC, klaar om gegeten te worden!
En hij was heerlijk, beste kip die ik tot nu toe heb mogen eten

De BCC beneden in de bak en tegelijk wat sat? en gevulde paprika's op de rand van het gourmet rooster ging prima.
Een mooie eerste sessie en dat er nog maar vele zullen volgen!