- Berichten
- 33
Vandaag heb ik pulled pork gemaakt van een varkensprocureur, afkomstig van een boerderij hier in de buurt (Midden-Limburg).
Deze boerderij heeft een varkensstal waarin ze de varkens zonder stress laten opgroeien en "spelen".
Ze worden pas gebruikt als ze groot en dik genoeg zijn. Enigszins vergelijkbaar met vlees afkomstig van het Limburgse kloostervarken, oftewel Livar.
Ik heb het 'wedstrijd PP' recept gebruikt van Noskos.
Gisteravond heb ik het vlees ge?njecteerd en voorzien van een dry rub, vanochtend rond 9:00 is de procureur op de BBQ gelegd.
Sessie verloop:
09:00 10c
10:00 30c
11:00 49c
12:00 60c
13:00 65c
14:00 69c
15:00 66c
16:00 72c
17:00 87c
17:30 90c
2,5 kilo varkensprocureur + injectiemix:
de ge?njecteerde procureur:
voorzien van een dry rub, klaar voor een nachtje in de koelkast:
de kamado gevuld met Black Ranch houtskool, 2 blokjes hickory en 1 blokje kersen:
het vlees gaat de BBQ op rond 9:00:
zo, en nu roken:
na 5 uur kan het vlees eraf voor een laagje glazuur:
een mooi laagje glazuur:
na 7 uur is het tijd om in te pakken:
smakelijk, broodje PP met zelfgemaakte coleslaw en gegrilde ananas:
Deze boerderij heeft een varkensstal waarin ze de varkens zonder stress laten opgroeien en "spelen".
Ze worden pas gebruikt als ze groot en dik genoeg zijn. Enigszins vergelijkbaar met vlees afkomstig van het Limburgse kloostervarken, oftewel Livar.
Ik heb het 'wedstrijd PP' recept gebruikt van Noskos.
Gisteravond heb ik het vlees ge?njecteerd en voorzien van een dry rub, vanochtend rond 9:00 is de procureur op de BBQ gelegd.
Sessie verloop:
09:00 10c
10:00 30c
11:00 49c
12:00 60c
13:00 65c
14:00 69c
15:00 66c
16:00 72c
17:00 87c
17:30 90c
2,5 kilo varkensprocureur + injectiemix:

de ge?njecteerde procureur:

voorzien van een dry rub, klaar voor een nachtje in de koelkast:

de kamado gevuld met Black Ranch houtskool, 2 blokjes hickory en 1 blokje kersen:

het vlees gaat de BBQ op rond 9:00:

zo, en nu roken:

na 5 uur kan het vlees eraf voor een laagje glazuur:

een mooi laagje glazuur:

na 7 uur is het tijd om in te pakken:

smakelijk, broodje PP met zelfgemaakte coleslaw en gegrilde ananas:
