BasBQ
Beef en Steak

mooie dag voor een PP sessie

 

Grillvanize

Sprokkelaar
Berichten
33
Vandaag heb ik pulled pork gemaakt van een varkensprocureur, afkomstig van een boerderij hier in de buurt (Midden-Limburg). 
Deze boerderij heeft een varkensstal waarin ze de varkens zonder stress laten opgroeien en "spelen".
Ze worden pas gebruikt als ze groot en dik genoeg zijn. Enigszins vergelijkbaar met vlees afkomstig van het Limburgse kloostervarken, oftewel Livar.

Ik heb het 'wedstrijd PP' recept gebruikt van Noskos.
Gisteravond heb ik het vlees ge?njecteerd en voorzien van een dry rub, vanochtend rond 9:00 is de procureur op de BBQ gelegd.

Sessie verloop:

09:00 10c
10:00 30c
11:00 49c
12:00 60c
13:00 65c
14:00 69c
15:00 66c
16:00 72c
17:00 87c
17:30 90c

2,5 kilo varkensprocureur + injectiemix:
IMAG1656_1_500_zpse784ay3i.jpg


de ge?njecteerde procureur:
IMAG1660_1_500_zpsfe2dvvka.jpg


voorzien van een dry rub, klaar voor een nachtje in de koelkast:
IMAG1665_1_500_zpsbrf7uti3.jpg


de kamado gevuld met Black Ranch houtskool, 2 blokjes hickory en 1 blokje kersen:
IMAG1671_1_500_zpsexqc3v3j.jpg


het vlees gaat de BBQ op rond 9:00:
IMAG1688_2_500_zps5jxferex.jpg


zo, en nu roken:
IMAG1726_1_500_zpssgpdt7dg.jpg


na 5 uur kan het vlees eraf voor een laagje glazuur:
IMAG1706_1_500_zpsfqerlzbu.jpg


een mooi laagje glazuur:
IMAG1714_1_500_zpsw8lp41uf.jpg


na 7 uur is het tijd om in te pakken:
IMAG1731_1_500_zpsipjlji5t.jpg


smakelijk, broodje PP met zelfgemaakte coleslaw en gegrilde ananas:
IMG_20150222_193344_1_500_zps9qgueviz.jpg
 
Dat ziet er heerlijk uit. Mooie reportage met mooie foto's.
Leuk dat dit het recept van Noskos is omdat ik dit binnenkort ook wil maken. Nu heb jij me laten zien hoe het moet.
Vraagje: heb jij de procureur na 7 uur pas ingepakt in alu folie? Bij Noskos staat na 5 uur of bij 74 gr..??
 
altijd lekker pp.

@Tom, volgens mij staat er na 5 uur of bij 74 graden insmeren en dan nog 2 uur voor je gaat inpakken  ;)
 
@Tom: na 5 uur het glazuur erover, 2 uurtjes later inpakken.
Het is werkelijk een heerlijk recept, als je dit aanhoud kan het niet misgaan.
 
Oeps.... Klopt, jullie hebben gelijk. Heb net nog ff gechecked.
Kijk er nu al naar uit om dit zelf te gaan maken. Bedankt voor de correctie.. :D
 
Grillvanize zei:
@Tom: na 5 uur het glazuur erover, 2 uurtjes later inpakken.
Het is werkelijk een heerlijk recept, als je dit aanhoud kan het niet misgaan.

Hoe lang heb je hem in totaal op de Q gehad ? En hoe vaak heb je rookhout toegevoegd ?
 
Tom Hendriks zei:
Grillvanize zei:
@Tom: na 5 uur het glazuur erover, 2 uurtjes later inpakken.
Het is werkelijk een heerlijk recept, als je dit aanhoud kan het niet misgaan.

Hoe lang heb je hem in totaal op de Q gehad ? En hoe vaak heb je rookhout toegevoegd ?

Ik heb mijn post aangevuld met de statistieken van de sessie, ik heb 1x een extra blokje rookhout toegevoegd.
 
Bedankt voor de aanvulling. Nu kan het niet meer fout gaan. En wat het scheelt in tijd als je de pp inpakt in alu folie. Ik heb 1 x eerder pp gemaakt en die lag er 14 uur op. Dus geweldig om het volgens deze methode te doen. Thks
 
Ziet er heerlijk uit! Gefeliciteerd met je knorretje.
 
Congrats met de knor
 
Terug
Bovenaan Onderaan