BasBQ
Beef en Steak

mooi weer voor een Tri-Tip Botswana Picanha

  • Onderwerp starter kalestrandjutter
  • Startdatum
K

kalestrandjutter

Gast
eindelijk na 3x in de regen nu strak blauw "heerlijk" ga ik een Tri-Tip Botswana Picanha  proberen.
Nu speciaal voor m'n meissie zo goed als naturel :)
dus aleen in de Italiaanse kruiden van "Gio`s Corner de kruidenspecialist" :)
DSC01913.jpg

Black Ranch met ecobrasa briketten in het midden met een stuk beuken hout maar dat heb ik later weggehaald ,rookte te veel voor op het balkon grinnk.
DSC01907.jpg

na krap 2 uur rond de
DSC01915.jpg
[/URL]

eff kijken

DSC01918.jpg
[/URL]

na nog een anderhalf uur en een kern temp. van 65 C  kort afgefikt .

DSC01922.jpg

DSC01924.jpg


eind oordeel : zelf vond ik het iets te gaar ,maar moeders vond het geweldig  B-)

DSC01927.jpg
 
Lekker hoor, wat mij betreft had ie wat eerder van de Q af gemogen.
 
Zoals jezelf ook al aangeeft van mij mag het ook meer rose. Blijft wel 1 van de mooiere stukken vlees van de Q
 
heerlijk stukje vlees, zou idd iets eerder eraf mogen
 
Verbranden die kruiden niet als je de picanha direct grilt?? :-/
 
Oei, ik heb er ook nog een in de vriezer.. Moet dit weekend er maar aan gaan geloven als ik dit zo zie..
 
Mooi stuk vlees, maar veel te gaar naar mijn smaak, al moet ik toegeven dat het er op zich niet verkeerd uitziet.

Volgende keer wel even haaks op de draad snijden h?!  ;)
 
Picanha, heeeeeerlijk
 
Idd mooi gedaan wel sappig maar ook voor mijn smaak net iets te gaar.... Hoe waren de kruiden? Niet te verbrandt?
 
Nosmo zei:
Volgende keer wel even haaks op de draad snijden h?!  ;)
Goede ogen Piet, en idd correct opgemerkt.
(eventueel de draad van te voren checken en klein sneetje er alvast inmaken als reminder  :)  )
 
Terug
Bovenaan Onderaan