- Berichten
- 716
Ik zag onlangs op een forum een variant van de welbekende Moinkballs voorbijkomen. Dat zag er lekker uit en was minder bewerkelijk dan de ballen. Ik heb ze vandaag ook maar eens gemaakt.
600 gram rundergehakt (geen mager gehakt)
1 ei
Paneermeel zoveel als nodig
Een fijn gesnipperde ui
Een teen knoflook
Een bbq rub van jouw voorkeur
Geraspte kaas naar smaak. Ik heb 125 gram toegevoegd
Kneed het geheel goed door en rol er worstjes van. Ca 100 tot 125 gram per stuk.
Wikkel er dunne plakjes spek omheen totdat het gehakt niet meer zichtbaar is. Steek er een prikker doorheen in de lengterichting en strooi er nog een beetje rub overheen.
Richt je bbq in voor indirecte hitte op ca. 120 graden. Naar smaak kan er een blokje rookhout toegevoegd worden. Ik heb kersenhout genomen.
Plaats de spiesen in de indirecte zone totdat de kerntemperatuur 60 graden is en lak ze af met je favoriete bbq saus. Ik heb Sweet Baby Rays genomen waar ik iets worchestershire sauce en appelazijn aan heb toegevoegd.
De kerntemperatuur laat je stijgen tot 70 graden. In de tussentijd kun je nog een keer extra aflakken.
Het resultaat.
600 gram rundergehakt (geen mager gehakt)
1 ei
Paneermeel zoveel als nodig
Een fijn gesnipperde ui
Een teen knoflook
Een bbq rub van jouw voorkeur
Geraspte kaas naar smaak. Ik heb 125 gram toegevoegd
Kneed het geheel goed door en rol er worstjes van. Ca 100 tot 125 gram per stuk.
Wikkel er dunne plakjes spek omheen totdat het gehakt niet meer zichtbaar is. Steek er een prikker doorheen in de lengterichting en strooi er nog een beetje rub overheen.
Richt je bbq in voor indirecte hitte op ca. 120 graden. Naar smaak kan er een blokje rookhout toegevoegd worden. Ik heb kersenhout genomen.
Plaats de spiesen in de indirecte zone totdat de kerntemperatuur 60 graden is en lak ze af met je favoriete bbq saus. Ik heb Sweet Baby Rays genomen waar ik iets worchestershire sauce en appelazijn aan heb toegevoegd.
De kerntemperatuur laat je stijgen tot 70 graden. In de tussentijd kun je nog een keer extra aflakken.
Het resultaat.
Laatst bewerkt: