- Berichten
- 142
Vandaag mocht ik aan de slag voor de verjaardag van mijn schoonmoeder.
Om haar een beetje te verrassen in deze coronatijd, uiteraard op 1,5 meter afstand, heb ik uitgepakt met 3 BBQ gerechten.
Allereerst begonnen met 2 soorten buikspek, had een kilo gehaald bij de boer en deze in 2 mooie stukken verdeeld.
Buikspek 1: Indische marinade op basis van ketjap Manis
Buikspek 2: Zelfgemaakte basisrub naar de receptuur van Noskos, afgelakt met zelfgemaakte Dr Pepper BBQsaus.
Beide stukken buikspek gisteren al voorbereid zodat ze vandaag alleen nog maar op de Q hoefde.
Q voorbereid voor indirecte bereiding op een temperatuur van 125 graden.
Beide stukken voorzien van een probe en het alarm ingesteld op 80 graden. Ieder uur even een keer lakken. De Indische met de eigen marinade en de andere met Dr Pepper BBQ saus. Na een kleine 3-3,5 uur waren ze klaar en zagen ze er weer heerlijk uit.
In de tussentijd dat de buikspek op de Q lag, ben ik bezig gegaan om voor de eerste keer MOINKballs te maken. Ik heb hierbij het recept gevolgd zoals vermeld door NOSKOS inclusief Larry's saus. Allereerst alle ingrediënten voor de ballen in een grote schaal om er vervolgens balletjes van te kunnen draaien.
Om voor een goed formaat balletje te zorgen heb ik de 33 gram per bal aangehouden zoals in het recept vermeld stond. Is even wat meer werk om alles af te wegen maar dan weet je zeker dat ze allemaal even groot zijn.
BBQ was nadat de buikspek klaar was al bijna op de juiste temperatuur. Heb hem nog even dichtgedraaid om helemaal goed te zitten en er vervolgens nog een blokje appelhout bij gelegd. Probe geplaatst en roken maken. Na ongeveer een uurtje waren ze op 60 graden en mocht ik de ballen voorzien van een laagje Larry's saus.
Nog 15-20 minuten doorgaren en ze waren klaar.
Ik snap nu waarom iedereen zo enthousiast is over de MOINKballs.. Wat zijn ze lekker, wel super machtig, helemaal nadat we al van de buikspek en andere lekkerheden hadden genoten.
Nu maar eens bedenken wat er volgende week op de Q gaat.
Om haar een beetje te verrassen in deze coronatijd, uiteraard op 1,5 meter afstand, heb ik uitgepakt met 3 BBQ gerechten.
Allereerst begonnen met 2 soorten buikspek, had een kilo gehaald bij de boer en deze in 2 mooie stukken verdeeld.
Buikspek 1: Indische marinade op basis van ketjap Manis
Buikspek 2: Zelfgemaakte basisrub naar de receptuur van Noskos, afgelakt met zelfgemaakte Dr Pepper BBQsaus.
Beide stukken buikspek gisteren al voorbereid zodat ze vandaag alleen nog maar op de Q hoefde.
Q voorbereid voor indirecte bereiding op een temperatuur van 125 graden.
Beide stukken voorzien van een probe en het alarm ingesteld op 80 graden. Ieder uur even een keer lakken. De Indische met de eigen marinade en de andere met Dr Pepper BBQ saus. Na een kleine 3-3,5 uur waren ze klaar en zagen ze er weer heerlijk uit.
In de tussentijd dat de buikspek op de Q lag, ben ik bezig gegaan om voor de eerste keer MOINKballs te maken. Ik heb hierbij het recept gevolgd zoals vermeld door NOSKOS inclusief Larry's saus. Allereerst alle ingrediënten voor de ballen in een grote schaal om er vervolgens balletjes van te kunnen draaien.
Om voor een goed formaat balletje te zorgen heb ik de 33 gram per bal aangehouden zoals in het recept vermeld stond. Is even wat meer werk om alles af te wegen maar dan weet je zeker dat ze allemaal even groot zijn.
BBQ was nadat de buikspek klaar was al bijna op de juiste temperatuur. Heb hem nog even dichtgedraaid om helemaal goed te zitten en er vervolgens nog een blokje appelhout bij gelegd. Probe geplaatst en roken maken. Na ongeveer een uurtje waren ze op 60 graden en mocht ik de ballen voorzien van een laagje Larry's saus.
Nog 15-20 minuten doorgaren en ze waren klaar.
Ik snap nu waarom iedereen zo enthousiast is over de MOINKballs.. Wat zijn ze lekker, wel super machtig, helemaal nadat we al van de buikspek en andere lekkerheden hadden genoten.
Nu maar eens bedenken wat er volgende week op de Q gaat.