Zo, morgen (vrijdag dus) heb ik dagje vrij en ik wil voor de eerste keer gebruik maken van mijn nieuwe weber one touch premium met GBS systeem 57 cm......is hier ook een afkorting voor??
Het begrip MOINK is tot mij gekomen en ik heb zelfs van Kurre voor de eerste keer dit geproefd.....ik denk dat ik er wel 50 op krijg....wat is dit lekker zeg!
Ik wil het gaan maken zoals beschreven op de volgende site:
http://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html
Mijn probleem is echter dat ik echt voor de eerste keer mijn weber nu ga gebruiken en zou graag wat tips van jullie willen hebben, aangezien ik geen WSM heb. Ik weet dat ik de temperatuur rond 110 graden moet houden, maar moet ik dan links en rechts 6 kooltjes leggen? Ik neem aan dat deze lang genoeg branden of ze gaar te krijgen...Moet ik de ballen beter in een schaaltje leggen? Moeten dan de schuiven onder en boven juist open of dicht? Ik zou graag nog wat meer tips voor dummies voor MOINK balls willen hebben.
Tuurlijk kan ik het beste misschien experimenteren om ervaring op te doen, maar ik heb gewoon honger en ik wil die ballen eten!
tata,
H.
Het begrip MOINK is tot mij gekomen en ik heb zelfs van Kurre voor de eerste keer dit geproefd.....ik denk dat ik er wel 50 op krijg....wat is dit lekker zeg!
Ik wil het gaan maken zoals beschreven op de volgende site:
http://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html
Mijn probleem is echter dat ik echt voor de eerste keer mijn weber nu ga gebruiken en zou graag wat tips van jullie willen hebben, aangezien ik geen WSM heb. Ik weet dat ik de temperatuur rond 110 graden moet houden, maar moet ik dan links en rechts 6 kooltjes leggen? Ik neem aan dat deze lang genoeg branden of ze gaar te krijgen...Moet ik de ballen beter in een schaaltje leggen? Moeten dan de schuiven onder en boven juist open of dicht? Ik zou graag nog wat meer tips voor dummies voor MOINK balls willen hebben.
Tuurlijk kan ik het beste misschien experimenteren om ervaring op te doen, maar ik heb gewoon honger en ik wil die ballen eten!

tata,
H.