Besloten dat Ik er maar eens aan moest geloven, na regelmatig BCC en Pulled Pork gemaakt te hebben ontbrak er nog 1 uitdaging, de brisket.
Bij Henry Harzevoort een "whole packager" van 5 kg gehaald, me wat verdiept in de bereidingen en een keuze gemaakt welke van alle wijsheden die worden vermeld in verschil recepten te volgen;
- grootste deel van vet weggesneden ook tussen de flat en de point
- Besloten flat en point niet te scheiden, kon wel mooi het spierweefsel en verschillende richting van de vezels zien
- ge?njecteerd met een brine
- als rub letzQ beef rub gebruikt
- Besloten om de heatmeter op een pit temperatuur van 120C te zetten
Om 6:00 de Primo aangestoken om
6:24 het vlees erop. In het begin een overshoot mbt temperatuur, maar verder laten gaan en zit inmiddels mooi op temperatuur.
O ja, en omdat ik verschillende verhalen had gehoord dat het een lastig stuk vlees is waarbij tijdstip dat het klaar is, besloten om er stuk procureur naast te leggen zodat ik in ieder geval wat kan voorschotelen vanavond. Dus oprecht een MOINK DAY
Dit 1 keer eerder gedaan, maar toen de procureur en brisket niet zelf bereidt, dus telt niet, maar zag er toen wel idyllisch uit, varken en koe gebroederlijk naast elkaar.
Foto's van de stukken vlees in actie volgen later
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bij Henry Harzevoort een "whole packager" van 5 kg gehaald, me wat verdiept in de bereidingen en een keuze gemaakt welke van alle wijsheden die worden vermeld in verschil recepten te volgen;
- grootste deel van vet weggesneden ook tussen de flat en de point
- Besloten flat en point niet te scheiden, kon wel mooi het spierweefsel en verschillende richting van de vezels zien
- ge?njecteerd met een brine
- als rub letzQ beef rub gebruikt
- Besloten om de heatmeter op een pit temperatuur van 120C te zetten
Om 6:00 de Primo aangestoken om
6:24 het vlees erop. In het begin een overshoot mbt temperatuur, maar verder laten gaan en zit inmiddels mooi op temperatuur.

O ja, en omdat ik verschillende verhalen had gehoord dat het een lastig stuk vlees is waarbij tijdstip dat het klaar is, besloten om er stuk procureur naast te leggen zodat ik in ieder geval wat kan voorschotelen vanavond. Dus oprecht een MOINK DAY
Dit 1 keer eerder gedaan, maar toen de procureur en brisket niet zelf bereidt, dus telt niet, maar zag er toen wel idyllisch uit, varken en koe gebroederlijk naast elkaar.

Foto's van de stukken vlees in actie volgen later
Sent from my iPhone using Tapatalk