BasBQ
Beef en Steak

MOINK DAY

 
 
 

dr3s

Vuurmaker
Berichten
54
Besloten dat Ik er maar eens aan moest geloven, na regelmatig BCC en Pulled Pork gemaakt te hebben ontbrak er nog 1 uitdaging, de brisket.

Bij Henry Harzevoort een "whole packager" van 5 kg gehaald, me wat verdiept in de bereidingen en een keuze gemaakt welke van alle wijsheden die worden vermeld in verschil recepten te volgen;
- grootste deel van vet weggesneden ook tussen de flat en de point
- Besloten flat en point niet te scheiden,  kon wel mooi het spierweefsel en verschillende richting van de vezels zien
- ge?njecteerd met een brine
- als rub letzQ beef rub gebruikt
- Besloten om de heatmeter op een pit temperatuur van 120C te zetten

Om 6:00 de Primo aangestoken om
6:24 het vlees erop. In het begin een overshoot mbt temperatuur, maar verder laten gaan en zit inmiddels mooi op temperatuur.
9dfe3c9df15a2dd854236e0749bc464d.jpg


O ja, en omdat ik verschillende verhalen had gehoord dat het een lastig stuk vlees is waarbij tijdstip dat het klaar is, besloten om er stuk procureur naast te leggen zodat ik in ieder geval wat kan voorschotelen vanavond. Dus oprecht een MOINK DAY

Dit 1 keer eerder gedaan, maar toen de procureur en brisket niet zelf bereidt, dus telt niet, maar zag er toen wel idyllisch uit, varken en koe gebroederlijk naast elkaar.

2ee45f66ae8f8e4315fdde6a1ec395ac.jpg


Foto's van de stukken vlees in actie volgen later


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Veel plezier!
 
Om 18:30 was het dan zover, de temperatuur van 90 graden was bereikt en de thermometer ondervond weinig weerstand bij het insteken.
d03fdb6df95601a6ddae4ac6af3346d5.jpg


De flat en de point daarna gescheiden en flat uurtje ingepakt laten rusten. Van de point zijn er burnt ends bereid.

Eindoordeel, resultaat was naar behoren, goed van smaak en niet te droog. Ik ben nog streeds meer gecharmeerd van de Pulled Pork, maar was zeker de moeite waard om een keer te proberen en was tevreden met resultaat van de eerste keer brisket.

Nu nog wat sfeerimpressies

De whole Packer;
f0a9025c4bfb5d03804eab8f4e6a1ef5.jpg


41fd92e8bfe22c7c963771fc8cdaf0b1.jpg


Na het trimmen
579cefcd0716807cb0b87aa70e34eacc.jpg


8cd7cac8bd29721f556430bf3454b984.jpg


En de procureur voor achter de hand

4b7a0ced79e9a0d0f5a734363cdfc2ee.jpg


Tijdens de run
51054cbcf141bf408b4354eb87c6a33c.jpg


d75a34113d8bd3fc01107e077a11b10b.jpg


Ook nog wat worstjes gedraaid
1937e12619c4fee1bbc8cc8342be6ac4.jpg

1022e97160e3fe26e872252cba7318d5.jpg


De point
4f410a6ee0e64f5479e149c1dbeb3edc.jpg

76beed577cec71abdd9a8641e800b30e.jpg

79c000d415f59744ce7cca15a6cd1814.jpg


Burnt ends
d45a7b9965dc871f74bcae53951b0543.jpg


Pulled Pork
00a37c92522bbc8e0be71f8bf9bd1acb.jpg

9e1eab4c6514e3c099a14bd541f7d42a.jpg


De flat
31789a8ee76e97eb6d956bf3cc1aa4a5.jpg


En eind resultaat
fa9a240c179e0583bd8910dd1b780009.jpg


Met een glaasje Bourbon


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je derde stickertje!
Welkom bij de grote drie!

Wat voor injectie heb je gebruikt? Zat er kleurzout in?
 
Mooie run! Die primo zorgt voor veel plek!

Proficiat met je sticker!
 
Dank, en brisket was prima, maar blijf meer fan van Pulled Pork.

Had inderdaad een brine met colorozout gekregen bij de slager, zie je ook dat ik niet overal  goed ge?njecteerd had. Nog wel even getest of er verschil in smaak of textuur  zat, maar kon dat niet vaststellen.

Nu nog bedenken wat ik met leftovers van brisket ga doen, nog tips?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Moink: moo + oink: brisket + pulled pork :D
 
Veel ingewikkelder is het niet....

Bedankt voor suggesties, Chili con carne met brisket ziet er goed uit, maar denk dat het jachtschotel wordt.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan