- Berichten
- 39
Vandaag samen met mijn zoon Moink Balls gemaakt volgens het recept van @noskos.
Eerst het gehakt kruiden:
Vervolgens balletjes maken, netjes afwegen, rub eromheen en spek eromheen om vervolgens een half uur in de koelkast te zetten.
Ondertussen de bbq klaar maken (eerste keer dat ik mijn Weber gebruik) en rookhout erop (kersen). Jemig wat ruikt dat lekker
Daarna mochten de balletjes erop:
Klep dicht en gaan. Zoals gezegd de eerste keer op mijn Weber en de eerste keer dat ik echt ging proberen om de temperatuur te regelen. Best trots dat hij niet boven de 150 gr uit is gekomen
. Na 45 minuten eens de kerntemperatuur meten en jawel, ruim boven de 60 gr. (lees 75 graden, weten we in ieder geval zeker dat ze gaar zijn). Tijd om te gaan lakken.
Daarna nog een half uurtje op de bbq (toen lukten het beter om de temperatuur naar beneden te krijgen. Niet boven de 135 graden uit geweest) en vervolgens eraf halen lekker opeten.
Qua smaak zijn ze heerlijk! Binnenkant een tikkie droog, maar ze waren dan ook goed gaar zullen we maar zeggen.
Het kritische publiek (lees de kinderen) zijn verdeelt. Mijn zoon vindt ze heerlijk, mijn dochter te "pittig"(maar die vindt het snel al te pittig of te gekruid
).
We hebben weer zoveel schik met zijn tweeën gehad, dat mijn zoon (11 jaar) nu bezig is om de site van Noskos af te zoeken wat we de volgende keer samen gaan maken.
Omdat er nog vuur genoeg inzit, ben ik nu een gerookte aardappelsalade aan het maken. Wat extra briketten erbij en wat rookhout toegevoegd. Nu juist "moeite" om de temperatuur omhoog te krijgen. Alle roosters (boven en beneden) staan open, dus zal vast wel goed komen en anders maar langer op de bbq.
Eerst het gehakt kruiden:
Vervolgens balletjes maken, netjes afwegen, rub eromheen en spek eromheen om vervolgens een half uur in de koelkast te zetten.
Ondertussen de bbq klaar maken (eerste keer dat ik mijn Weber gebruik) en rookhout erop (kersen). Jemig wat ruikt dat lekker

Daarna mochten de balletjes erop:
Klep dicht en gaan. Zoals gezegd de eerste keer op mijn Weber en de eerste keer dat ik echt ging proberen om de temperatuur te regelen. Best trots dat hij niet boven de 150 gr uit is gekomen

Daarna nog een half uurtje op de bbq (toen lukten het beter om de temperatuur naar beneden te krijgen. Niet boven de 135 graden uit geweest) en vervolgens eraf halen lekker opeten.
Qua smaak zijn ze heerlijk! Binnenkant een tikkie droog, maar ze waren dan ook goed gaar zullen we maar zeggen.
Het kritische publiek (lees de kinderen) zijn verdeelt. Mijn zoon vindt ze heerlijk, mijn dochter te "pittig"(maar die vindt het snel al te pittig of te gekruid

We hebben weer zoveel schik met zijn tweeën gehad, dat mijn zoon (11 jaar) nu bezig is om de site van Noskos af te zoeken wat we de volgende keer samen gaan maken.
Omdat er nog vuur genoeg inzit, ben ik nu een gerookte aardappelsalade aan het maken. Wat extra briketten erbij en wat rookhout toegevoegd. Nu juist "moeite" om de temperatuur omhoog te krijgen. Alle roosters (boven en beneden) staan open, dus zal vast wel goed komen en anders maar langer op de bbq.