BasBQ
Beef en Steak

MOINK balls

 

Barbeknoeier

Tondelzoeker
Berichten
14
Tijdens het weekend voor de eerste keer MOINK balls gemaakt. Ik had ze nog nooit gegeten, laat staan zelf gemaakt. Enfin, met het recept van Noskos ging het, voor een eerste keer, goed!

Rub had ik nog niet, dus daar maar mee begonnen. Ik heb de basis rub van Noskos gemaakt, leek me sowieso beter dan de BBQ kruiden van de Appie 😁
IMG_20200411_103720776.jpg


Daarna het gehakt met de rest in een bak gedaan.
IMG_20200411_133146744.jpg

Balletjes gedraaid en gelijk met de rub bestrooid. De balletjes, de balletjes met rub en de balletjes met spek.

IMG_20200411_135754386.jpg
IMG_20200411_140757305.jpg
IMG_20200411_142023788.jpg

En braaf zoals aangegeven in het recept, de balletjes in de koeling voor een half uurtje. In de tussentijd de BBQ op orde gemaakt. Toen de bbq op temp was, de ballen erop gelegd en hopen op het beste. De temp bleef stabiel, alleen jammer genoeg op 150/160, dit is wat de deksel zei althans. Inmiddels is me duidelijk dat die vaker niet dan wel klopt, iemand aanraders voor een thermometer voor op het rooster? Ik ben maar gewoon afgegaan op de kern temp, die klopt tenminste zeker weten. Ik ben nog lerende met hoeveelheden briketten/houtskool, luchtregeling e.d. Op het eitje gaat me dat redelijk af, maar had de ketel nog nooit gebruikt voor iets anders dan vlees verbranden. Ach, al doende leert men, denk ik dan maar!

Vers erop, kerntemp van 60 en ingesmeerd met saus (Sweet Baby Ray's Honey BBQ).

IMG_20200411_144922953.jpg
IMG_20200412_163551398.jpg
IMG_20200411_154333154.jpg

Toen de thermometer voor de 2e keer begon te piepen, was het moment daar en mochten ze van de BBQ af;

1587389041818.png
1587388617640.png


Ik snap waarom iedereen deze dingen geweldig vindt, heerlijk! Nu moet ik zeggen dat ze behoorlijk zoet waren, dit kwam natuurlijk door de saus. De dag erna heb ik ze nog een keer gemaakt (ja, ze waren zo lekker!) en ditmaal met Bullseye BBQ saus ingesmeerd, welke stukken minder zoet is. Beide varianten waren erg lekker en verwacht MOINKballs nog wel wat vaker te gaan maken!
 

Bijlagen

  • IMG_20200411_140757305.jpg
    IMG_20200411_140757305.jpg
    166,3 KB · Weergaven: 179
heb ze afgelopen weekend ook voor het eerst gemaakt, blijvertje inderdaad.
 
Ja, top ik had ze voor de afgelopen digitale vrij mi Bo
 
Ik zou je ballen zo in mijn mond stoppen hoor :D
 
Haha, mijn dochtertje riep na het proeven; ' Zo pap, jij hebt echt lekkere ballen!'. Gelijk maar even uitgelegd wat context is en hoe belangrijk dat is 😂

@Barbeknoei broeder van een andere moeder!
 
Jij hebt echt lekker glimmende plakballen. Die wil ik zo in de mond nemen.
Moet ze echt weer eens gaan maken, gewoon omdat het kan.
 
Zal niet de eerste zijn, maar wilde m toch even delen. Op bezoek bij vrienden vanavond, dus wat MOINKballs gemaakt. Had nog wat gehakt over, dus hier maar wat van gedraaid, ik presenteer u de MOINKturds 😂
IMG_20200516_133523165.jpg

IMG_20200516_114006207.jpg
 
Je had wat moink balls bij die moinkturd moeten leggen. Fantastisch voer voor nog meer foute opmerkingen :ROFLMAO:
 
Wat glimt jouw worst mooi!
 
Tja, nu zijn alle dubbelzinnige opmerkingen al gezegd :(

Het ziet er allemaal heerlijk uit. Het Is inderdaad een geweldig recept.

PS
Om de temperatuur op je rooster te kunnen meten kan je een temperatuurprobe door een aardappel steken en op het rooster leggen
 
Tja, nu zijn alle dubbelzinnige opmerkingen al gezegd :(

Het ziet er allemaal heerlijk uit. Het Is inderdaad een geweldig recept.

PS
Om de temperatuur op je rooster te kunnen meten kan je een temperatuurprobe door een aardappel steken en op het rooster leggen
Ik heb om het mijzelf wat makkelijker te maken via Amazon grate clips gekocht. Daar kun je met diverse diameters wel een gaatje vinden waar de thermometer in te prikken valt. Was voor nog geen EUR 10,- klaar geloof ik (voor 2 stuks).
 
Terug
Bovenaan Onderaan