- Berichten
- 732
Morgen begint het leven van alledag weer. De baas die weer zoveel beslag op je vrije tijd legt. Elke dag weer om half zes je bed uit en meer van dat soort zaken.
Reden te meer om de Q weer aan te steken. Dit keer met MOINK BALLS, cedar planked salmon en coleslaw met gebakken aardappeltjes op het menu.
Om met de MOINK BALLS te beginnen. Ik heb het recept gebruikt van Southern Dutch Barbeque (NOSKOS?). En als rub, ??n deel Stubbs Herbal Mustard, ??n deel Stubbs BBQ Spice rub en ??n deel Fiddes Payne Cajun seasoning.
Alles mooi gemengd, balletjes gedraaid en lekker in de rub. Plakje katenspek er om heen en even laten intrekken.
Ondertussen de coleslaw gemaakt volgens het recept van Dominique, ik zei al dat het een blijvertje was
, en de Q op temperatuur laten komen.
Snel nog even een glaze van ??n deel SBR Hickory Brown Suger, ??n deel SBR Honey Barbeque en ??n deel honing gemaakt.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls002_zps6a48a8c1.jpg)
Balletjes in de rub.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls003_zps4da584f1.jpg)
In een katenspek jasje.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls004_zps22532d71.jpg)
Na een anderhalf uur zag het zo uit.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls005_zps3fa1b83e.jpg)
De balletjes in de glaze.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls007_zpsae7e57a4.jpg)
En op het bord.
Hierna was de zalm aan de beurt. Plank al 's morgens in de week gelegd. De moten bestreken met wat mosterd, bruine suiker en wat fijngesneden dille. Fluks onder de kap op het rooster boven de hete kolen.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls006_zps4378a512.jpg)
Zo ging de zalm op de Q.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls008_zpsdd005259.jpg)
Zo zag het er uit toen het klaar was. Ik was er niet kapot van ???
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls009_zps5494c946.jpg)
Burrrp.. Sorry
Wat vonden we ervan.
De MOINKBALLS gingen in no time naar binnen, lekker stickey door de glaze enlekker pittig door de rub. Enige minpuntje was misschien de hoeveelheid knoflook, die doe ik de volgende keer iets minder, voor de rest is dit een blijvertje. De coleslaw was al een keer goed bevonden en zo ook deze keer.
En toen de zalm.Die moet eigenlijk bij High and Fast, maar ik was hier toch al bezig, vandaar. Toen ik de deksel van de Q haalde vond ik het er niet echt smakelijk uitzien met al die uitgelopen eiwitten. Smaak was verder wel goed, alleen ik wordt geen vis liefhebber. Ik blijf toch maar bij vlees denk ik.
Dit alles werd lekker weggezet met een fris wit wijntje en een bolletje banketbakkersroomijs zette de puntjes op de spreekwoordelijke i.
Reden te meer om de Q weer aan te steken. Dit keer met MOINK BALLS, cedar planked salmon en coleslaw met gebakken aardappeltjes op het menu.
Om met de MOINK BALLS te beginnen. Ik heb het recept gebruikt van Southern Dutch Barbeque (NOSKOS?). En als rub, ??n deel Stubbs Herbal Mustard, ??n deel Stubbs BBQ Spice rub en ??n deel Fiddes Payne Cajun seasoning.
Alles mooi gemengd, balletjes gedraaid en lekker in de rub. Plakje katenspek er om heen en even laten intrekken.
Ondertussen de coleslaw gemaakt volgens het recept van Dominique, ik zei al dat het een blijvertje was
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Snel nog even een glaze van ??n deel SBR Hickory Brown Suger, ??n deel SBR Honey Barbeque en ??n deel honing gemaakt.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls002_zps6a48a8c1.jpg)
Balletjes in de rub.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls003_zps4da584f1.jpg)
In een katenspek jasje.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls004_zps22532d71.jpg)
Na een anderhalf uur zag het zo uit.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls005_zps3fa1b83e.jpg)
De balletjes in de glaze.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls007_zpsae7e57a4.jpg)
En op het bord.
Hierna was de zalm aan de beurt. Plank al 's morgens in de week gelegd. De moten bestreken met wat mosterd, bruine suiker en wat fijngesneden dille. Fluks onder de kap op het rooster boven de hete kolen.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls006_zps4378a512.jpg)
Zo ging de zalm op de Q.
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls008_zpsdd005259.jpg)
Zo zag het er uit toen het klaar was. Ik was er niet kapot van ???
![](http://i1274.photobucket.com/albums/y425/MacDill5/BBQ%20by%20150degrees/MOINKBalls009_zps5494c946.jpg)
Burrrp.. Sorry
Wat vonden we ervan.
De MOINKBALLS gingen in no time naar binnen, lekker stickey door de glaze enlekker pittig door de rub. Enige minpuntje was misschien de hoeveelheid knoflook, die doe ik de volgende keer iets minder, voor de rest is dit een blijvertje. De coleslaw was al een keer goed bevonden en zo ook deze keer.
En toen de zalm.Die moet eigenlijk bij High and Fast, maar ik was hier toch al bezig, vandaar. Toen ik de deksel van de Q haalde vond ik het er niet echt smakelijk uitzien met al die uitgelopen eiwitten. Smaak was verder wel goed, alleen ik wordt geen vis liefhebber. Ik blijf toch maar bij vlees denk ik.
Dit alles werd lekker weggezet met een fris wit wijntje en een bolletje banketbakkersroomijs zette de puntjes op de spreekwoordelijke i.