Het leek me lange tijd een van de leukste dingen om eens te proberen... de BeerCanChicken
Nu de BBQ dus binnen is en er vorige week wat worstjes en stokje op gelegen hebben is het vandaag tijd voor de BCC!
Zaterdag de inkopen gedaan en vanmorgen nog bij Gerard even handschoenen geleend (nog bedankt Gerard!). Inmiddels staat het kippie erop en moet ik geduldig wachten..
De spullen staan klaar, een lekkere Westmalle Triple voor mij, en kippie krijgt het huismerk
Gerubd (simpele kipkruiden voor deze keer..) en op zijn bierstoeltje aan het wachten tot de briketten warm zijn
En ja.. de BBQ is nu ook klaar, kippie lekker warm in het midden:
Om 15.45 gestart met een kerntemperatuur van 14gr. met een dome temp van iets onder de 190. Inmiddels (16:04) is de kerntemp 26gr. maar zag ik dat de dometemp teruggelopen was naar 150. Schuif dus ietsjes verder open gezet..
Wordt vervolgd dus

Zaterdag de inkopen gedaan en vanmorgen nog bij Gerard even handschoenen geleend (nog bedankt Gerard!). Inmiddels staat het kippie erop en moet ik geduldig wachten..
De spullen staan klaar, een lekkere Westmalle Triple voor mij, en kippie krijgt het huismerk


Gerubd (simpele kipkruiden voor deze keer..) en op zijn bierstoeltje aan het wachten tot de briketten warm zijn

En ja.. de BBQ is nu ook klaar, kippie lekker warm in het midden:

Om 15.45 gestart met een kerntemperatuur van 14gr. met een dome temp van iets onder de 190. Inmiddels (16:04) is de kerntemp 26gr. maar zag ik dat de dometemp teruggelopen was naar 150. Schuif dus ietsjes verder open gezet..
Wordt vervolgd dus
