Dit verslagje is wat minder uitgebreid (de familie was op bezoek dus ik had wat minder tijd voor foto's etc), maar wilde jullie em toch niet onthouden.
Dit keer moesten de ribben er dus op, op het zeer profi ikea ribben rek (waar ik van ben vergeten een foto te maken...). Ik wilde dit keer de 3-2-1 methode maar eens proberen (in het verleden een paar keer de '3-0-0' methode paar keer gedaan toen de mini nog geen mini was wat in prima ribben resulteerd, maar niet zo lekker zacht)
Weer een mooi stukje vlees van B&S....besteld als hollands varken spareribs(baby back ribs), echter het label gaf aan dik-bevleesd...geen flauw idee of ze een foutje hebben gemaakt bij het inpakken, of dat ze gewoon andere labels gebruiken, maar ok.
Dit keer een sampel zakje met de Smokey Goodness pork rub die ik als presentje bij Vuur en Rook had gekregen (erg attent). Na het trimmen rubben (en het halveren) weer netjes in de folie in de koelkast om de dag erna op de mini te gaan.
Omdat ik zelf vaak afvraag hoe mensen hun bbq prepareren (vooral met snakes icm met die handige rechthoekige ecobrasa blokjes) bij deze even weer de opstelling. Dit keer niet met chunks, maar met een alu-folie pakje met appelsnippers. Dit keer een paar kooltjes extra warm gemaakt voor de start aangezien dit de vorige keer wat aan de magere kant was. Dit keer was de mini een stuk sneller op temperatuur. Echter wat me opviel was dat nadat ik de ribben erop had gezet, het veel langer leek te duren voordat hij weer op temperatuur was. Ik kan alleen nog niet helemaal plaatsen of dit echt gewoon wat trager was, of dat de sensor werd 'gefopt' door het koude vlees ernaast...maar ok.
Ik moet trouwens wel zeggen dat ik tijdens de run het alu pakje van de buitenkant (door het lucht gat) een zetje heb gegeven zodat tie iets meer in het midden lag. Dit omdat ik het gevoel had dat de airflow mogelijk wat werd belemmerd...hoe doen jullie dit normaal? Zou het zelfde resultaat kunnen worden behaald door het pakketje in het midden (naast) de kooltjes te leggen?
Anyway, de mini slowly puffing away (die fantast blijft trouwens geweldig hangen op het handvat door de beugel+magneet combi!...gelukje denk ik dan maar)
Na de 3 uur roken, 2 uur ingepakt 'koken' en 1 uur afbakken was dit het eind resultaat...zeer gewaardeerd door de familie die zeer onder de indruk waren (nog net optijd een foto-tje kunnen schieten)...de leukste (bijna beledigende) was nog "deze heb je toch gewoon voorgegaard/gemarineerd gekocht neem ik aan? *zucht* barbaren...
Anyway, wederom bedankt voor het meegluren
Dit keer moesten de ribben er dus op, op het zeer profi ikea ribben rek (waar ik van ben vergeten een foto te maken...). Ik wilde dit keer de 3-2-1 methode maar eens proberen (in het verleden een paar keer de '3-0-0' methode paar keer gedaan toen de mini nog geen mini was wat in prima ribben resulteerd, maar niet zo lekker zacht)
Weer een mooi stukje vlees van B&S....besteld als hollands varken spareribs(baby back ribs), echter het label gaf aan dik-bevleesd...geen flauw idee of ze een foutje hebben gemaakt bij het inpakken, of dat ze gewoon andere labels gebruiken, maar ok.

Dit keer een sampel zakje met de Smokey Goodness pork rub die ik als presentje bij Vuur en Rook had gekregen (erg attent). Na het trimmen rubben (en het halveren) weer netjes in de folie in de koelkast om de dag erna op de mini te gaan.

Omdat ik zelf vaak afvraag hoe mensen hun bbq prepareren (vooral met snakes icm met die handige rechthoekige ecobrasa blokjes) bij deze even weer de opstelling. Dit keer niet met chunks, maar met een alu-folie pakje met appelsnippers. Dit keer een paar kooltjes extra warm gemaakt voor de start aangezien dit de vorige keer wat aan de magere kant was. Dit keer was de mini een stuk sneller op temperatuur. Echter wat me opviel was dat nadat ik de ribben erop had gezet, het veel langer leek te duren voordat hij weer op temperatuur was. Ik kan alleen nog niet helemaal plaatsen of dit echt gewoon wat trager was, of dat de sensor werd 'gefopt' door het koude vlees ernaast...maar ok.

Ik moet trouwens wel zeggen dat ik tijdens de run het alu pakje van de buitenkant (door het lucht gat) een zetje heb gegeven zodat tie iets meer in het midden lag. Dit omdat ik het gevoel had dat de airflow mogelijk wat werd belemmerd...hoe doen jullie dit normaal? Zou het zelfde resultaat kunnen worden behaald door het pakketje in het midden (naast) de kooltjes te leggen?
Anyway, de mini slowly puffing away (die fantast blijft trouwens geweldig hangen op het handvat door de beugel+magneet combi!...gelukje denk ik dan maar)

Na de 3 uur roken, 2 uur ingepakt 'koken' en 1 uur afbakken was dit het eind resultaat...zeer gewaardeerd door de familie die zeer onder de indruk waren (nog net optijd een foto-tje kunnen schieten)...de leukste (bijna beledigende) was nog "deze heb je toch gewoon voorgegaard/gemarineerd gekocht neem ik aan? *zucht* barbaren...

Anyway, wederom bedankt voor het meegluren
