- Berichten
- 802
Hallo allemaal,
Ondanks de warmte dacht ik vandaag om maar eens kipfilet te roken. Het was niet de 1e keer, maar de 4e geloof ik. Voor het genootschap werd ik helemaaal niet gehinderd door enige kennis
wat het bbqen en roken betreft. Receptje gevonden op het web en gaan.
Gelukkig was het hetzelfde pekelbadje wat Frits hier ook gebruikt. Alleen gebruik ik zeezout en gebruik ik de helft overal van, behalve de kip
Waarom meer gebruiken als alles onder staat?
Nou als het wat uit maakt hoor ik het graag
Daarna mijn geweldige weber compact 47 cm klaar gemaakt voor indirect grillen
Na 21/2 uur vond ik het genoeg. Ze smaakten goed en waren gaar.
Ik laat wat van die losse stukjes zitten, want dan kan je die lekker opeten!
Van binnen waren ze prima en de smaak was lekker, gerookt met hickory snippers.
We hadden de discussie pas over nat maken of niet. Ik heb gemerkt dat wanneer je warm water gebruikt het hout beter in trekt. Zeg me het a.u.b wanneer dit helemaal fout is
Oh ja, temperatuur bleef keurig zo rond de 100 graden C.
Ondanks de warmte dacht ik vandaag om maar eens kipfilet te roken. Het was niet de 1e keer, maar de 4e geloof ik. Voor het genootschap werd ik helemaaal niet gehinderd door enige kennis

Gelukkig was het hetzelfde pekelbadje wat Frits hier ook gebruikt. Alleen gebruik ik zeezout en gebruik ik de helft overal van, behalve de kip

Waarom meer gebruiken als alles onder staat?
Nou als het wat uit maakt hoor ik het graag
Daarna mijn geweldige weber compact 47 cm klaar gemaakt voor indirect grillen

Na 21/2 uur vond ik het genoeg. Ze smaakten goed en waren gaar.
Ik laat wat van die losse stukjes zitten, want dan kan je die lekker opeten!
Van binnen waren ze prima en de smaak was lekker, gerookt met hickory snippers.

We hadden de discussie pas over nat maken of niet. Ik heb gemerkt dat wanneer je warm water gebruikt het hout beter in trekt. Zeg me het a.u.b wanneer dit helemaal fout is
Oh ja, temperatuur bleef keurig zo rond de 100 graden C.