Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Ja, daar vreesde ik al voor...
Voor mijn global messen heb ik een Minosharp gekocht. Daarmee krijg ik ze altijd wel goed mee scherp. Maar dit wordt ook aangeraden door global zelf. Bij de forged zie ik niets behalve naar een messenslijpper te gaan..

Verstuurd vanaf mijn Nokia 7 plus met Tapatalk
Ik heb dit systeem https://www.baptist.nl/houtbewerker...MI87n7sqWV6gIVROd3Ch0hCA45EAYYASABEgJitvD_BwE met diverse hulpstukken en cbn wiel en diamantsteen. Daar zit niet mijn probleem wel in de vaatwasser.
 
Voor mijn global messen heb ik een Minosharp gekocht. Daarmee krijg ik ze altijd wel goed mee scherp. Maar dit wordt ook aangeraden door global zelf.
Ik heb ook Global messen en heb daarvoor op aanraden van Global ook een Minosharp messenslijper aangeschaft. Wat mij betreft werkt dat prima.
 
vaderdag.JPG

Voor Vaderdag gekregen, erg blij mee !!!!
 
Ik heb ook Global messen en heb daarvoor op aanraden van Global ook een Minosharp messenslijper aangeschaft. Wat mij betreft werkt dat prima.
De vraag was eig of die Minosharp ook gebruikt kan worden voor de messen van forged?

Verstuurd vanaf mijn Nokia 7 plus met Tapatalk
 
02ba163f0cebe7ef2193ace8ab1d4c85.jpg

Vandaag ontvangen


Gr. Mike
 
Wat bakjes en spiezen voor het spit en een Bricknic
fa9e50c145fe69b106e5ea05ecf74b8f.jpg
eb77eb9764bc90e2498f773a945277c9.jpg
8ae11e9f6709b2ddee40cc000be599da.jpg




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Hoi, mooie aankoop, als ik het mag vragen. Waar heb je de Picosuma delen gekocht?
 
Na de Meater+,mag deze jongen de rangen vervoegen ;) voor de 2e Q :love:

smoke.jpg
 
Omdat ik graag de smashburger wil gaan maken na het zien van het YouTube-filmpje van @noskos , heb ik via marktplaats deze gietijzeren bak-/grillplaat van Le Creuset gescoord. :cool:
Later ga ik natuurlijk kijken wat ik er nog meer voor lekkere dingen mee kan maken.

Nu nog even uitvogelen hoe ik ‘m verantwoord kan schoonmaken (zijn niet mijn etensresten die erop zitten) en of ik ‘m dan echt niet opnieuw hoef te “seasonen”, omdat hij van geëmailleerd gietijzer is.

Met alles wat er hierover op dit forum al is geschreven, ben ik voorlopig vast wel even zoet.
Iemand die het juiste draadje weet, verdient eeuwige roem.🙏

afae93405259f903fa0e0541ea7cc826.jpg



Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Ik kan hier op het forum niet zo snel een topic vinden met interessante BBQ aanbiedingen om met elkaar te delen (misschien een idee voor de toekomst?)
Ik kom net deze vleesthermometer tegen en kan mij voorstellen dat mensen hierin geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Heb hem zelf overigens niet, maar wellicht wordt dit iemands nieuwste aanwinst 😉

 
Gisteren
Eerst kwam Het Vuur De Baas binnen. Het boek leest super makkelijk weg, heb hem eigenlijk al zo goed als uitgelezen.

Tijdens een bezoekje aan de welkoop kon ik het niet laten om een DO (9qt) en skillet mee te nemen van windmill. En aangezien ik er toch was meteen appel, kersen en eik chunks meegenomen.
 
Omdat ik graag de smashburger wil gaan maken na het zien van het YouTube-filmpje van @noskos , heb ik via marktplaats deze gietijzeren bak-/grillplaat van Le Creuset gescoord. :cool:
Later ga ik natuurlijk kijken wat ik er nog meer voor lekkere dingen mee kan maken.

Nu nog even uitvogelen hoe ik ‘m verantwoord kan schoonmaken (zijn niet mijn etensresten die erop zitten) en of ik ‘m dan echt niet opnieuw hoef te “seasonen”, omdat hij van geëmailleerd gietijzer is.

Met alles wat er hierover op dit forum al is geschreven, ben ik voorlopig vast wel even zoet.
Iemand die het juiste draadje weet, verdient eeuwige roem.

afae93405259f903fa0e0541ea7cc826.jpg



Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gewoon heet stoken bij je volgende sessie en even met goede borstel er overheen.. that's it.. je kan ook met een halve ui of anti-aanbak sproei voor de sessie wat beperken wat er achterblijft.. alhoewel met sausjes en uitjes dit bijna altijd zorgen voor bakrestjes..

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: QBee
Gewoon heet stoken bij je volgende sessie en even met goede borstel er overheen.. that's it.. je kan ook met een halve ui of anti-aanbak sproei voor de sessie wat beperken wat er achterblijft.. alhoewel met sausjes en uitjes dit bijna altijd zorgen voor bakrestjes..

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Thnx voor de tip!
Ik heb uiteindelijk voor spa rood gekozen. Werkt erg goed moet ik zeggen. Vandaag ook de Smashburger gemaakt en dat zorgt ook wel voor een zooitje op de bakplaat. Even het ergste wegschrapen (volgende keer heb ik een 2e spatel bij de hand) en daarna een beetje bronwater erop en als dat drooggekookt is, veeg je de rest zo weg met een messingborstel.
 
Bij de AH in de aanbieding. Gietijzeren pannen van het merk Gusta. Is het verstandig om deze de eerste keer al te seasonnen? En op de verpakking staat met water of zeep. Ben meerdere keren hier tegen gekomen dat zeep uit den boze is. Klopt dat? En al gelijk voor de eerste keer? Kan dit nergens terug vinden op de pannen. Alvast bedankt voor de tips.
1dede6d4f764c30198139218d450e200.jpg
5f9b988b503996c1db42ae5fd3552c2a.jpg
29dd3ef56f5201275362880b176628e1.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
 
Bij de AH in de aanbieding. Gietijzeren pannen van het merk Gusta. Is het verstandig om deze de eerste keer al te seasonnen? En op de verpakking staat met water of zeep. Ben meerdere keren hier tegen gekomen dat zeep uit den boze is. Klopt dat? En al gelijk voor de eerste keer? Kan dit nergens terug vinden op de pannen. Alvast bedankt voor de tips.
1dede6d4f764c30198139218d450e200.jpg
5f9b988b503996c1db42ae5fd3552c2a.jpg
29dd3ef56f5201275362880b176628e1.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
Thanks voor de tip, was nog op zoek naar een goedkoop bbqbestendig sauspannetje. Als het toch niks is, is €4 geen aderlating. En voor €15 een grillplaat van 30 cm? Top, zeker het proberen waard. Als het niks is laat ik het weten.
Schoonmaken met zeep zou ik nooit doen, maar dat ik ook geen verplichting. Slecht advies van de marketingafdeling hoeft niks te zeggen over het product zelf :)

Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Ik heb het sauspannetje vandaag ook meegenomen. Kon het niet laten liggen voor 4 euro.

Ik borstel al mijn gietijzer schoon met warm water en na drogen licht invetten met een keukenpapiertje met olijfolie. Die patina maakt alles door de jaren heen alleen maar lekkerder.

Groeten van Robert
 
Terug
Bovenaan Onderaan