Zaterdag mijn eerste Zalm op de Kamado
Mooi stuk zalm bij de visboer gehaald en deze in 3 moten verdeeld.
Even een mooie rub voor op de zalm gemaakt met Dille/Dragon/citroensap/grof zeezout/zwarte peper.
Hierna de zalm nog even een uurtje in de ijskast om de rub in te laten trekken.
Ondertussen de Kamado opgestookt naar 175c. Cedarplankjes alvast op het vuur daarna de zalmmoten erop met temp.sensoren.
Kon deze keer de boel redelijk op temperatuur houden. Begin het te leren.
Bij kerntemperatuur van 50c de zalm eruit gehaald. Net op tijd want de vlammen sloegen om de plankjes naar boven..
Zalm op het bord met dillesauce en gebakken aardappeltjes en spinazie. Was heerlijk. De rooksmaak was geweldig.
Volgende keer een tikkie langer. Denk naar de 55c.
Mooi stuk zalm bij de visboer gehaald en deze in 3 moten verdeeld.
Even een mooie rub voor op de zalm gemaakt met Dille/Dragon/citroensap/grof zeezout/zwarte peper.
Hierna de zalm nog even een uurtje in de ijskast om de rub in te laten trekken.
Ondertussen de Kamado opgestookt naar 175c. Cedarplankjes alvast op het vuur daarna de zalmmoten erop met temp.sensoren.
Kon deze keer de boel redelijk op temperatuur houden. Begin het te leren.
Bij kerntemperatuur van 50c de zalm eruit gehaald. Net op tijd want de vlammen sloegen om de plankjes naar boven..
Zalm op het bord met dillesauce en gebakken aardappeltjes en spinazie. Was heerlijk. De rooksmaak was geweldig.
Volgende keer een tikkie langer. Denk naar de 55c.