BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste Pulled Pork

Frankreiz

Sprokkelaar
 
Berichten
32
Al 2 weken druk met de voorbereidingen voor mijn eerste Pulled Pork sessie.
Ja voorbereidingen.. want het is niet alleen een varkensnekje maar ook weer allerlei specerijen en accessoires om ea een stuk makkelijker te maken.. Altijd leuk..

Gisteren de injectie marinade mix/ Rub/ Glace klaargemaakt. Ook de varkensnek geïnjecteerd en gerupt zodat alles lekker kom intrekken.

Vanochtend om 4:30 uur de Kamado aangestoken en om 5:00 uur het vlees erop.
Na 5 uur het vlees ingesmeerd met de Glace.
Bij zo’n 65 graden bleef de temperatuur een uurtje hangen vanwege de ‘Stall’ om daarna weer langzaam omhoog te kruipen.
Na zo’n 3 uur bij een kerntemperatuur van 72,5 graden het vlees ingepakt met een dubbele laag aluminiumfolie. Na 10 uur moest ik nieuwe kolen erbij doen want de temperatuur zakte weg.. Na zo’n 11 uur zaten we op 95 graden waarbij de prikker soepel het vlees in ging. Dus gaar.
Was blij dat de dome temperatuur mooi constant bleef.. rond de 120 graden..

Pakketje mee naar binnen om even 20 minuten te laten uitdampen om het vervolgens weer in te pakken en een uur laten rusten.

Het eindresultaat was helemaal geweldig.. liet zich makkelijk uit elkaar plukken en de smaak was erg goed.. ook een hele mooie rookring zichtbaar.

Opgediend met een broodje en zelfgemaakte koolsalade met frietjes..

Voor herhaling vatbaar..

FE235486-8AEC-4005-9CD0-31E69CFDC7F7.jpeg


9A9BCC91-6048-4699-AE44-918E1521ECD6.jpeg


30C6691B-2FC7-4BAF-8830-4C0028D2AA4D.jpeg


58C60A5B-2B9A-49D1-B445-94D4F91D619C.jpeg


766797FC-43D1-4DFE-AE26-030530D6BB19.jpeg


1F66CCB3-3369-4BE5-A16D-4B03EAFAF884.jpeg


1BD32CA0-C0D4-4852-9058-73C27BED0777.jpeg


539841B1-C839-474A-8E54-E53DFE3E8734.jpeg


F4C7E71A-95F6-4F0F-A6B4-E088F1D183D3.jpeg


F7F4BB95-D043-411B-A6DE-FEBB163AE70C.jpeg


05F037B6-5A68-4D2B-8C4F-38146BB784CE.jpeg


6791E548-385F-462E-9FE5-08ADD47CF341.jpeg


F58737D7-EF25-44A5-9EA5-D099D1665160.jpeg


ADF0C348-AB3D-4B37-83C5-0FB98C56C4E2.jpeg


CE423941-0F3E-4232-BF2B-D22FEF7305EE.jpeg


94576683-95CC-4C8A-B879-F278AFB1360C.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.088
Heerlijke pulled pork!
Lekker klassiek op een broodje met coleslaw.

Lees ik nou goed dat je je bbq op 220 graden had of bedoel je 120 graden?
(Of Fahrenheit wellicht)

Gefeliciteerd met je 🐷
 
Laatst bewerkt:

Frankreiz

Sprokkelaar
 
Berichten
32
Heerlijke pulled pork!
Lekker klassiek op een broodje met coleslaw.

Kees ik nou goed dat je je bbq op 220 graden had of bedoel je 120 graden?
(Of Fahrenheit wellicht)

Gefeliciteerd met je 🐷
Thanks… Tik foutje moet natuurlijk 120 graden zijn 😎
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.554
Heerlijk, zo lusten we het graag. (y)
 

Wilco-G

Gemarineerd
 
Berichten
1.029
Mooie plaatjes, gefeliciteerd met je knorretje.
 

Veluwse Bob

Kooltjesharker
 
 
Berichten
114
Lekker! ik heb gister weer een run gedaan morge laatste x van smikkelen dan is het alweer op :p
vorige x was ik ook rond 5 uur begonne gister pas iets voor 8 de Q aangestoken je raad het al 12uur later was ik zover :p
 

Frankreiz

Sprokkelaar
 
Berichten
32
Lekker! ik heb gister weer een run gedaan morge laatste x van smikkelen dan is het alweer op :p
vorige x was ik ook rond 5 uur begonne gister pas iets voor 8 de Q aangestoken je raad het al 12uur later was ik zover :p
Ja het is een hele zit maar zeker de moeite waard. Gelukkig heb ik de temperatuur nu redelijk onder controle en kan hem volgen op mijn telefoon zodat ik er niet constant bij hoef te blijven
 

Rdj

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.616
Ziet er top uit 😋.
Gefeliciteerd met 🐷
Ik heb laast een van 3kg op het spit gemaakt.
(Verslag staat op de forum ) .
Deze was op 5 en half uur op 95graden .
Een aanrader 😄
 

Frankreiz

Sprokkelaar
 
Berichten
32
Ziet er top uit 😋.
Gefeliciteerd met 🐷
Ik heb laast een van 3kg op het spit gemaakt.
(Verslag staat op de forum ) .
Deze was op 5 en half uur op 95graden .
Een aanrader 😄
Thanks.. dat is snel. Bij wat voor dome temperatuur?
 

Veluwse Bob

Kooltjesharker
 
 
Berichten
114
Ziet er top uit 😋.
Gefeliciteerd met 🐷
Ik heb laast een van 3kg op het spit gemaakt.
(Verslag staat op de forum ) .
Deze was op 5 en half uur op 95graden .
Een aanrader 😄
Net even dat verslag gelezen das ook wel tof!
Je hebt hem niet gelakt zou je dat een volgende x wel doen aan het spit?
Ik heb nog geen rotisserie maar hoe meer verhalen ik voorbij zie komen hoe meer er op mijn verlanglijstje komt.
 

Rdj

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.616
Net even dat verslag gelezen das ook wel tof!
Je hebt hem niet gelakt zou je dat een volgende x wel doen aan het spit?
Ik heb nog geen rotisserie maar hoe meer verhalen ik voorbij zie komen hoe meer er op mijn verlanglijstje komt.
Zou misschien kunnen, maar omdat hij wel deels direct is ligt verbranden ervan op de loer.
Dan wat minder in de suikers.
Maar vind de spit echt een aanrader/aanwinst .
Ook voor de lekkerste kip (ben er gek op😋).
Zou hem bovenaan je lijstje zetten 😄
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.772
lekker hoor pulled pork. gefeliciteerd met je knorretje.
 
Bovenaan Onderaan