BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste Pulled Pork

 

Martijn137

Sprokkelaar
Berichten
46
Zoals ik al had aangegeven, ik wil pulled pork maken :-D

Ik heb 1,45 Kg varkensnek, een stukje kleiner dan de meeste hier mee werken, maar gezien het mijn eerste keer is, en ik maar voor 4 man kook leek me dit een goed begin.


b9a09fa68892c645cbb74d2cd21b5d28.heic

Ik heb hem gisteren avond ingesmeerd met mosterd en de premade rub voor pulled pork van Noskos gebruikt.

Ik kwam er toen ook achter dat we geen plastic folie meer hadden, dus maar in de alu folie en dan de koelkast in.

Vanochtend om 8 uur ben ik begonnen met de BBQ gereed maken, wat meer tijd genomen om de BBQ op temperatuur te krijgen voor ik er uberhaupt mee ging beginnen.
Dat lijkt goed te zijn geholpen.

Op dit moment heb ik de temperatuur van de ketel op 114C en de kerntemperatuur is nu op 31C (begon op 11C)
Ik ben benieuwd hoe dit verder zal gaan en zal jullie op de hoogte houden

889bd716adf801fa3e8d83a7ee2df89e.png


2320b2d709d5420951d58fa9234dfb7c.png




Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Dat gaat al goed. Veel succes met je eerste run. Wat voor barbecue gebruik je?? En hoe laat kunnen we foto's van het vlees op de grill verwachten???

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Bart1978 zei:
Dat gaat al goed. Veel succes met je eerste run. Wat voor barbecue gebruik je?? En hoe laat kunnen we foto's van het vlees op de grill verwachten???

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

Ik gebruik een Weber OTX57 en gebruik de snake techniek.
Ik ben vergeten om foto?s te maken toen ik hem er op legde als ik hem straks ga ?glazen? zal ik foto?s maken

6cef5401bb049bc1e0b338b66b1b20b4.heic



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ziet er goed uit! Veel succes en smakelijk eten straks!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zo gaat ie goed, omdat het niet zo'n hele zware is ben ik ben nieuwsgierig hoe lang je er over gaat doen.
Succes met het vervolg.
En vooral plaatjes blijven schieten ;)
 
Hans zei:
Zo gaat ie goed, omdat het niet zo'n hele zware is ben ik ben nieuwsgierig hoe lang je er over gaat doen.
Succes met het vervolg.
En vooral plaatjes blijven schieten

Daar ben ik ook benieuwd naar, misschien ben ik wat te vroeg begonnen als ik het nu zo bekijk... als ik om 17.00 het eten wil serveren bedoel ik dan
De kerntemperatuur staat nu al op 56C lijkt me erg snel

5f262ed2c0052cedd77393522bc016e2.png



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Het lijkt altijd snel te gaan. Maar daar komt straks nog wel verandering in. Ik heb dat ook gehad toen ik een keer 10 kilo ging maken op mijn offset smoker. Om 23:00 begonnen, temperatuur klom als een gek maar uiteindelijk pas om 20:00 klaar. Gelukkig was het voor 2 dagen later gepland.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Tsja, we zullen zien
Het vlees is klaar, wanneer het klaar is
Nu de grote vraag, inpakken of niet...?

Als ik zo het temperatuur verloop zie, denk ik dat dat niet nodig is op dit moment.
Hoewel ik een aantal recepten zie die zeggen dat je hem moet inpakken bij 70C


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
f3d5c825605766239adc137fdea34d72.heic

Eventjes in de glaze gezet

741ac944ed76b3425f351e71b9a44f4c.png

Even ruzie gehad met de temperatuur, de waterbak stond precies boven de hete kolen waardoor mijn temperatuur aan het zakken was (mijn redenatie in ieder geval)
Dus de waterbak moest ik verplaatsen, daarna natuurlijk een temperatuur spike, en daarna was het tijd om de glaze er op te doen.

7b7c4f3e79bd35b70d8451298a65f587.png



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ziet er super goed uit! Ga zo door

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Martijn137 zei:
Tsja, we zullen zien
Het vlees is klaar, wanneer het klaar is
Nu de grote vraag, inpakken of niet...?

Als ik zo het temperatuur verloop zie, denk ik dat dat niet nodig is op dit moment.
Hoewel ik een aantal recepten zie die zeggen dat je hem moet inpakken bij 70C


Sent from my iPhone using Tapatalk


Da's altijd weer de vraag, de een doet het wel en de ander doet het niet.
Ik doe het standaard omdat ik graag het vlees sap gebruik voor m'n eindsaus. ;)
 
Ziet er goed uit. Inpakken moet je zelf weten, niet ingepakt kan hij wat droger uitvallen maar dan krijg je normaal wel een betere bark. Ook krijg je inderdaad wat sap in de folie die je kan gebruiken voor de eindsaus.
 
Ik heb hem ingepakt, met een beetje appelazijn erbij.
Weet niet hoe jullie dat doen, maar ik heb de probe eruit gehaald, het varkentje ingepakt en weer op ongeveer hetzelfde punt terug geprikt door de folie heen.

4a6bd93bb0a5bf9c0f2c6c6f05dfda36.png



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Probe door de folie heen, wel aan de bovenkant. :D
Anders ben je nog die heerlijk vlees sap kwijt. ;)
 
ik prik gewoon op een andere plaats, maakt niet zoveel uit hoor.
 
Probe boven in, ja dat was handiger, maar denk dat hij hoog genoeg zit om geen sap te verliezen.

Ondertussen gaan we wel weer rustig verder qua kerntemperatur, hij heeft een klein uurtje op 73C gezeten en gaat nu al weer lekker naar de 78C

c25c20195f3e35d8a380075e4086e58e.png



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ondertussen heb ik de 88C al gehaald,
Uitgepakt en nog even terug gelegd want echt krokant was hij niet meer
f3b1bb58b502f5b9584f87be63bf913f.png


Daarna uitgepakt, sappen opgevangen en een eindsaus mee gemaakt.

Op dit moment ligt het varkentje te rusten.
90278a4d61bd1439a6ba9e77a57b49af.heic


Ik zal straks het eind resultaat natuurlijk ook met jullie delen


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
hij ziet er toch wel erg lekker uit
 
Ziet er heerlijk uit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan