BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste Pulled Pork!

S

Skeuomorf

Gast
Wat smaakte hij goed.  :D

Afgelopen weekend voor het eerst Pulled Pork gemaakt.

Bij de lokale slager een mooi stuk procureur van 2 kilo gehaald en 's avonds geinjecteerd en in de rub gezet.

xfWrSgw.jpg


De volgende ochtend rond 9 uur de Q klaargemaakt. Tafeltje er bij met alle benodigdheden en rond 9.30 uur ging hij op het rooster!

6qmHEHc.jpg


Spannend!! Eerste keer zo'n lange sessie voor de boeg.. Gaat het me lukken om de temperatuur constant te houden?

De eerste 4 uur ging het lekker, maar toen vloog de temperatuur ineens even omhoog richting de 133 graden.
De schuifjes iets bijgesteld en al snel daalde hij weer naar 120 graden.

Na 5 uur zat ik op een kerntemperatuur van 71 graden. Tijd voor de glaze.

Jhfh7Cy.jpg


2 uur later het vlees ingepakt in aluminiumfolie.
Ik moet toegeven dat ik toen de temperatuur van de bbq iets heb opgeschroefd aangezien het reeds half 5 was en de kerntemperatuur nog steeds maar op 74 zat.

2 uur later was het vlees op 88 graden en heb ik het eraf gehaald. Wat rook hij lekker zeg!! Kon bijna niet meer wachten!
Na het rusten begonnen met pullen en daarna met de eindsaus gemixt.

bjc1cU3.jpg


HAYxJBs.jpg


Broodjes klaar en smullen maar!

Voor de eerste keer ben ik best tevreden.
Volgende keer begin ik toch iets eerder.
 
kjuog zei:
Dit is goed gelukt n de smaak?

Was heerlijk! Goed mals en een goede smaak.
Wel ga ik proberen de eindsaus volgende keer wat aan te passen en begin ik iets eerder met het bereiden.
 
Lekker hoor, gratz met knorrie!
 
Oeh lekker man!
Watertanden hier, lekker hoor.
Welke rub heb je gebruikt?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er goed uit!
 
Heerlijk. Gefeliciteerd hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Ziet er erg lekker uit  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan