S
Skeuomorf
Gast
Wat smaakte hij goed. 
Afgelopen weekend voor het eerst Pulled Pork gemaakt.
Bij de lokale slager een mooi stuk procureur van 2 kilo gehaald en 's avonds geinjecteerd en in de rub gezet.
De volgende ochtend rond 9 uur de Q klaargemaakt. Tafeltje er bij met alle benodigdheden en rond 9.30 uur ging hij op het rooster!
Spannend!! Eerste keer zo'n lange sessie voor de boeg.. Gaat het me lukken om de temperatuur constant te houden?
De eerste 4 uur ging het lekker, maar toen vloog de temperatuur ineens even omhoog richting de 133 graden.
De schuifjes iets bijgesteld en al snel daalde hij weer naar 120 graden.
Na 5 uur zat ik op een kerntemperatuur van 71 graden. Tijd voor de glaze.
2 uur later het vlees ingepakt in aluminiumfolie.
Ik moet toegeven dat ik toen de temperatuur van de bbq iets heb opgeschroefd aangezien het reeds half 5 was en de kerntemperatuur nog steeds maar op 74 zat.
2 uur later was het vlees op 88 graden en heb ik het eraf gehaald. Wat rook hij lekker zeg!! Kon bijna niet meer wachten!
Na het rusten begonnen met pullen en daarna met de eindsaus gemixt.
Broodjes klaar en smullen maar!
Voor de eerste keer ben ik best tevreden.
Volgende keer begin ik toch iets eerder.

Afgelopen weekend voor het eerst Pulled Pork gemaakt.
Bij de lokale slager een mooi stuk procureur van 2 kilo gehaald en 's avonds geinjecteerd en in de rub gezet.

De volgende ochtend rond 9 uur de Q klaargemaakt. Tafeltje er bij met alle benodigdheden en rond 9.30 uur ging hij op het rooster!

Spannend!! Eerste keer zo'n lange sessie voor de boeg.. Gaat het me lukken om de temperatuur constant te houden?
De eerste 4 uur ging het lekker, maar toen vloog de temperatuur ineens even omhoog richting de 133 graden.
De schuifjes iets bijgesteld en al snel daalde hij weer naar 120 graden.
Na 5 uur zat ik op een kerntemperatuur van 71 graden. Tijd voor de glaze.

2 uur later het vlees ingepakt in aluminiumfolie.
Ik moet toegeven dat ik toen de temperatuur van de bbq iets heb opgeschroefd aangezien het reeds half 5 was en de kerntemperatuur nog steeds maar op 74 zat.
2 uur later was het vlees op 88 graden en heb ik het eraf gehaald. Wat rook hij lekker zeg!! Kon bijna niet meer wachten!
Na het rusten begonnen met pullen en daarna met de eindsaus gemixt.


Broodjes klaar en smullen maar!
Voor de eerste keer ben ik best tevreden.
Volgende keer begin ik toch iets eerder.