BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste Pulled Pork

 

sejacru

Vuurmaker
Berichten
62
De procureur (1,8 kg) waar het allemaal omgaat vandaag!
31f84256-bdc5-44d9-ac92-39d5a3b58c1c_zpsn23n7u2y.jpg


De tools:
IMG_6492_zpsxzcnst0l.jpg

IMG_6495_zpsisehduat.jpg

IMG_6496_zpsd64s6edg.jpg


De rub ingredi?nten
4febec42-1dac-4b28-ad24-b44ee6055030_zpskofmdu9g.jpg

86ad2ecc-64c8-4fc6-81b7-45c93f882b2b_zpsp5mvqlyi.jpg

03e7e010-0a95-42d8-b6bb-c86b0475bd98_zpskiok6tq4.jpg


De Injectie-mix spullen
a8a08a9f-5343-4b93-b7df-f74cc9fdd604_zpspnugruaj.jpg


Injecteren maar....
bffb63f5-f386-43b1-ad17-4e4a2fb62dd3_zpsdmwbbvnz.jpg


Rubbben maar....
aef6e5ba-d9f3-403f-9932-a7c57410497b_zpsfbipixpp.jpg


Alle ingredi?nten die ik gebruikt heb voor de rub, injectie-mix, glace/eindsaus
a57bcf5b-bdd6-42d9-b9b1-bb577527b605_zps4nsu1mp9.jpg


Eindsaus/Glace
6b0e23a6-e9aa-489a-b3b1-38519feaa715_zpsnvgiuuya.jpg


Inpakken maar voor een nachtje rusten
ec6c0c25-978d-4c96-a0c0-b1d33ff7d1e0_zpsrguudkyx.jpg



Om 09:00 uur gaat de weber kogel aan en zullen we eens zien of mijn eerste PP gaat lukken.
Gisteren toch redelijk lang in de keuken gestaan om alles voor te bereiden....(eerste keer he  :D)

PS...mocht je aan of opmerkingen hebben dan zijn alle tips welkom.

Hij is al klaar ...oeps. Iets te veel kolen in het begin er op gedaan vermoed ik want hij is te vaak boven de 121 graden geweest. De onderste ventilator stond vaak helemaal dicht. Verder lijkt alles goed te zijn gegaan. Het vocht is voldoende en de procureur ziet er smaakvol uit.

5efafd39-2d20-4b8b-a223-edf172999273_zpsliu0tugz.png

IMG_6497_zpsk04ycwe5.jpg

IMG_6499_zpsul7jwwpf.jpg

IMG_6500_zpsnx5g0okd.jpg

IMG_6502_zps6v6gsvgs.jpg

IMG_6505_zpsgguxl49h.jpg



Het resultaat
IMG_6507_zpsaf0guzq1.jpg

IMG_6509_zpsutck629f.jpg

IMG_6510_zpskqfujx3o.jpg

IMG_6512_zpse7ih12c9.jpg


Het smaakte heerlijk!!  :) :) :) :) :) :) :) :)




Ik ga het weekend mijn eerste PP maken.
Alles is binnen en besteld maar ik heb een vraag over de kruiden.
In deze rub (http://www.bbq-nl.com/2009/07/southern-succor-pork-rub.html) zit mosterd poeder. Ik heb vandaag bij de AH gemalen mosterdzaad gekocht omdat ik het niet gevonden kreeg.
http://www.ah.nl/producten/product/wi216659/verstegen-strooier-mosterdzaad-gemalen

000994476_001_216659_200.jpg


2 vragen)
* Is gemalen mosterdzaad hetzelfde als mosterdpoeder?
* Moet ik met de iGrill2 nog ergens rekening mee houden? Beide probes in het vlees steken (procureur van 2,5kg)?

 
Geen idee of het hetzelfde is, maar als je gebruikt wat je nu hebt, gaat het zeker goed komen; ik vind het een erg lekkere rub.

Ik zou 1 probe in je vlees steken en eentje om de roostertemperatuur in de gaten te houden.
 
Waarom moet ik 1 probe op het rooster houden? Is dit relevant voor de bereiding?
Mij niet helemaal duidelijk.
Ik grill op een Weber 57 (mint groene) kogel
 
dan kun je de dome temperatuur (temperatuur in je bbq) ook goed in de gaten houden
 
ok, ga ik doen.
Moet deze temperatuur tussen een bepaalde waarde blijven?
En moet de probe dan los op het rooster liggen?

Sorry voor de rookie vragen  :-S
 
sejacru zei:
ok, ga ik doen.
Moet deze temperatuur tussen een bepaalde waarde blijven?
En moet de probe dan los op het rooster liggen?

Sorry voor de rookie vragen  :-S

geen probleem, vraag maar raak.

Je moet proberen de temperatuur van je bbq niet boven de 121 graden C uit te laten komen.
de probe voor je bbq stop je dan in een kleine aardappel bijv. zodat hij het rooster niet raakt, zo kun je op een goede manier je temperatuur in de gaten houden.
je temp moet je in principe regelen met de schuif aan de ondekant, en als laatste pas de schuif in het deksel
 
Bedankt voor de info. Ga ik zeker gebruiken.
Natuurlijk ga ik er foto's van maken en posten.


Iemand nog een een antwoord of de gemalen mosterdzaad hetzelfde is als mosterd poeder? (ik vermoed van wel maar you never know)
 
Mosterdpoeder is niet hetzelfde als gemalen mosterdzaad. Je moet bij mosterdpoeder die gele blikjes hebben van Colman's.
 
* Is gemalen mosterdzaad hetzelfde als mosterdpoeder?
Nee, dit is niet hetzelfde. Mijn zoektocht naar echt mosterdpoeder eindigde toen der tijd bij een speciale kaasboer o.i.d.
De AH bleek hem later ook te hebben.

AHI_434d50303436353632_1_200x200_JPG.JPG


Toch denk ik dat het gemalen mosterdzaat ook wel volstaat voor deze keer.

* Moet ik met de iGrill2 nog ergens rekening mee houden? Beide probes in het vlees steken (procureur van 2,5kg)?
Geen ervaring met de iGrill, maar ik zou 1 probe goed in de kern van het vlees doen (als hij in het midden gaar is, zal de rest dat ook wel zijn) en 1 in bijv. een aardappel op het rooster om zo de roostertemperatuur te meten om zo de afwijking van de dekselthermometer te voorkomen.

Ik raad je aan dit recept van onze Noskos nog eens aandachtig door te lezen: http://www.bbq-nl.com/2009/03/pulled-pork.html
Wanneer er in het recept wordt gesproken over de temperatuur van je Q/Smoker wordt hiermee de temperatuur die de probe op het rooster aangeeft bedoeld.
Het is de bedoeling te proberen deze temperatuur zo strak mogelijk aan te houden en grote uitschieters te voorkomen.
Dit is een kwestie van oefenen.

Veel succes!

[EDIT]
Ik zie dat ik veel herhaal van wat Leo al gezegd had.  :blush:
Goed gesproken Leo!  :p
[/EDIT]
 
ik heb beide artikelen nog een keer doorgelezen. Komen weer 2 vragen bij me op:

1) Bij de post van 2009 duurde het 1,5 uur alvorens de kolen op 107 graden waren. Is dit de tijd die je ongeveer van te voren moet nemen alvoor je aan de gang kunt? Of is het zo dat je er ook meerdere brandende kolen op kunt gooien zodat de weber eerder aan de 107/121 graden zit. (Ik wil zelf gaan voor de blog van de wedstrijd PP. Ik ga dus de weber opstoken naar de 121 en daarna pas het vlees er op leggen.)

2) Klopt het dat er geen bak met water er onder hoeft omdat het vlees geinjecteerd is?




 
sejacru zei:
ik heb beide artikelen nog een keer doorgelezen. Komen weer 2 vragen bij me op:

1) Bij de post van 2009 duurde het 1,5 uur alvorens de kolen op 107 graden waren. Is dit de tijd die je ongeveer van te voren moet nemen alvoor je aan de gang kunt? Of is het zo dat je er ook meerdere brandende kolen op kunt gooien zodat de weber eerder aan de 107/121 graden zit. (Ik wil zelf gaan voor de blog van de wedstrijd PP. Ik ga dus de weber opstoken naar de 121 en daarna pas het vlees er op leggen.)

2) Klopt het dat er geen bak met water er onder hoeft omdat het vlees geinjecteerd is?

1 de ideaale temperatuur voor PP ligt tussen de 107 en 125 graden ongeveer dus bij 107 kun je je PP er al opleggen hoor.

2 Een bak met water is idd niet direct nodig, voordeel van een bak water is dat je een warmte buffer hebt dus je temperatuur zal wat stabieler zijn, nadeel is dat je temperatuur wat trager reageert als je deze snel wilt opvoeren

Verder succes er mee. ;)
 
Zometeen gaat de Weber Kogel aan...ben benieuwd
Foto's bovenaan toegevoegd. Er zullen er meer volgen.

 
sejacru zei:
Zometeen gaat de Weber Kogel aan...ben benieuwd
Foto's bovenaan toegevoegd. Er zullen er meer volgen.

Veel succes, aan de voorbereiding zal het niet liggen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan