- Berichten
- 67
Donderdag voor pasen eens langs gegaan bij de pools slager in Arnhem want ik wilde mooie spareribs maken. Die hadden ze alleen niet meer....ik balen......dus toen maar een stuk varkensnek van 1,5kg meegenomen om Pulled Pork te gaan proberen. Voordat ik wilde afrekenen zei de slagerin: iek heb ook hele mooie traditionele Poolse worst zelfgemaakt. Blijkbaar worden die vaak met de feestdagen gegeten 4 stukken verse worst aan elkaar. Ze zagen er wel mooi uit dus die heb ik (gelukkig) ook maar meegenomen.
Thuis gekomen heb ik de varkensnek in de dry rub gezet en toen vacu?m verpakt. Zo heb ik hem een dag in de koeling laten liggen:
De volgende dag moest het gaan gebeuren. Mijn UDS stond aan, mijn (zelfgebouwde) controller deed het perfect. Tijd om het varkensvlees en de worsten in de oven te leggen:
Ik had de oven op 110 graden ingesteld en na 4 uur waren de worsten klaar. Achteraf had ik zie iets korter moeten laten liggen want de kerntemperatuur was doorgeschoten naar 89 graden. Ietsje droog maar prima te eten ?n.......ontzettend lekker die Poolse worst!!! Heerlijk gekruid, echt apart. Die ga ik zeker vaker halen!
Het varkensvlees begon er ook al erg lekker uit te zien!:
Bij een kerntemperatuur van 74 heb ik hem ingepakt in aluminiumfolie en er geen appelsap maar een cup Hertog-Jan Bokbier bij gedaan. Zo heb ik hem 2 uur terug geplaatst en toen weer uitgepakt en die geur!!!!.......heerlijk
Omdat ik hem zo puur mogelijk wilde houden heb ik er geen BBQ saus op gesmeerd maar hem zo teruggelegd om nog even na te drogen en een mooie korst te vormen. Nou dat is gelukt!
Na een uurtje eruit gehaald en nog een uurtje laten rusten onder folie voordat ik hem zou gaan pullen......ik was erg benieuwd hoe de structuur zou zijn. Zou ik hem makkelijk uit elkaar krijgen???? Jazeker het Pullen was echt een feest. Mijn neefje van 1 jaar had dat nog kunnen doen zo makkelijk viel hij uit elkaar en hij was ook nog eens heerlijk sappig. totaal niet droog. Voor nog een beetje extra smaak nog wat van de sappen uit de alufolie doorgemengd en toen lekker op een broodje. hmmmmmmmmm
Lang verhaal kort: Mijn eerste Pulled Pork was een groot succes!!!! Ik was al enthousiast over mijn UDS maar ik word er steeds blijer van!
Binnenkort mijn verjaardag en dan heb ik een grote Pulled Pork en MoinkBalls in de planning.......
Thuis gekomen heb ik de varkensnek in de dry rub gezet en toen vacu?m verpakt. Zo heb ik hem een dag in de koeling laten liggen:

De volgende dag moest het gaan gebeuren. Mijn UDS stond aan, mijn (zelfgebouwde) controller deed het perfect. Tijd om het varkensvlees en de worsten in de oven te leggen:


Ik had de oven op 110 graden ingesteld en na 4 uur waren de worsten klaar. Achteraf had ik zie iets korter moeten laten liggen want de kerntemperatuur was doorgeschoten naar 89 graden. Ietsje droog maar prima te eten ?n.......ontzettend lekker die Poolse worst!!! Heerlijk gekruid, echt apart. Die ga ik zeker vaker halen!


Het varkensvlees begon er ook al erg lekker uit te zien!:


Bij een kerntemperatuur van 74 heb ik hem ingepakt in aluminiumfolie en er geen appelsap maar een cup Hertog-Jan Bokbier bij gedaan. Zo heb ik hem 2 uur terug geplaatst en toen weer uitgepakt en die geur!!!!.......heerlijk


Omdat ik hem zo puur mogelijk wilde houden heb ik er geen BBQ saus op gesmeerd maar hem zo teruggelegd om nog even na te drogen en een mooie korst te vormen. Nou dat is gelukt!



Na een uurtje eruit gehaald en nog een uurtje laten rusten onder folie voordat ik hem zou gaan pullen......ik was erg benieuwd hoe de structuur zou zijn. Zou ik hem makkelijk uit elkaar krijgen???? Jazeker het Pullen was echt een feest. Mijn neefje van 1 jaar had dat nog kunnen doen zo makkelijk viel hij uit elkaar en hij was ook nog eens heerlijk sappig. totaal niet droog. Voor nog een beetje extra smaak nog wat van de sappen uit de alufolie doorgemengd en toen lekker op een broodje. hmmmmmmmmm


Lang verhaal kort: Mijn eerste Pulled Pork was een groot succes!!!! Ik was al enthousiast over mijn UDS maar ik word er steeds blijer van!
Binnenkort mijn verjaardag en dan heb ik een grote Pulled Pork en MoinkBalls in de planning.......