- Berichten
- 69
Na de ontmaagding van het Action ei met babyback spareribs is het nu tijd voor nog meer low&slow. Daar heb ik het eitje immers voor gekocht! Morgen is er bezoek en die wil ik in ieder geval verblijden met Pulled Pork en MOINK balls. Daarna heb ik nog high en fast Rubia Gallega Burgers. Maar voor de low en slow ben ik vandaag dus al in de weer geweest met de voorbereidingen.
Allereerst de MOINK balls. Die heb ik vast voorgegaard tot 60C (en gerookt met Appelhout), omdat ik morgen het ei grotendeels voor de PP nodig heb. Wat rook dat al goed zeg! Het kostte me moeite om er vanaf te blijven en ze af te laten koelen en in de koelkast te leggen . Morgen aflakken en dan tot 70C kern verwarmen.
Net even de deksel van het bewaardoosje open gedaan om de fijne rookgeur op te snuiven. Dat moet wel een Vleesfeest worden morgen.
Vanavond heb ik ook de varkensnek geprepareerd. Ik heb een stuk van 2,3KG en de doorsnede van de Kamado is 28~29cm aan de binnenrand. Om de nek wat hanteerbaarder (en zeker passend) te maken heb ik het vlees wat opgebonden met slagerstouw. Daarna grotendeels de Noskos wedstrijdmethode/recept toegepast dus geinjecteerd en in de rub gezet. Na een nachtje koelkast gaat ie morgenochtend om 8u op het ei. Wordt vervolgd dus!
En vanmorgen heb ik eerst het gebeitste en geoliede Bevam tafeltje weer in elkaar geschroefd. Hij is nog niet helemaal af, maar wat een heerlijke werkruimte met twee zijbladen is dit. Ik ben er nu al blij mee.
Allereerst de MOINK balls. Die heb ik vast voorgegaard tot 60C (en gerookt met Appelhout), omdat ik morgen het ei grotendeels voor de PP nodig heb. Wat rook dat al goed zeg! Het kostte me moeite om er vanaf te blijven en ze af te laten koelen en in de koelkast te leggen . Morgen aflakken en dan tot 70C kern verwarmen.
Net even de deksel van het bewaardoosje open gedaan om de fijne rookgeur op te snuiven. Dat moet wel een Vleesfeest worden morgen.
Vanavond heb ik ook de varkensnek geprepareerd. Ik heb een stuk van 2,3KG en de doorsnede van de Kamado is 28~29cm aan de binnenrand. Om de nek wat hanteerbaarder (en zeker passend) te maken heb ik het vlees wat opgebonden met slagerstouw. Daarna grotendeels de Noskos wedstrijdmethode/recept toegepast dus geinjecteerd en in de rub gezet. Na een nachtje koelkast gaat ie morgenochtend om 8u op het ei. Wordt vervolgd dus!
En vanmorgen heb ik eerst het gebeitste en geoliede Bevam tafeltje weer in elkaar geschroefd. Hij is nog niet helemaal af, maar wat een heerlijke werkruimte met twee zijbladen is dit. Ik ben er nu al blij mee.