Zo eindelijk heb ik een keer PP gemaakt, en ik moet zeggen hij is vrij oker gelukt.
Mooi was ook dat ik hem heb kunnen maken binnen 1 week nadat ik mijn nieuwe BBQ heb gehad (voor mn verjaardag, maar dan een maand te vroeg
)
Is al wel 2 weken geleden, maar heb het zo gigantisch druk gehad met werk, dat ik nu pas de tijd hen om up te loaden, maar zo gaat het nu eenmaal soms.
Ik heb bij de Hanos een mooi stuk procereur van 2.4Kg gehaald, licht getrimd en begonnen.
Zaterdag alles klaargezet, ge?njecteerd, in de rub gezet en in vershoudfolie gepakt.
De injectie naar het recept van Noskos, dit ook met de glaze.
De volgende ochtend om 07:00 de Q aangezet en het vlees uitgepakt.
Toen de Q eenmaal brande het vlees erop en laten gaan.
Een paar uur niets gedaan, behalve de temperatuur in de gaten gehouden kijken, kolen bijvullen en de glaze erop.
Helaas begon het toen ongelooflijk hard te regenen, dat ik mijn perfecte afdak (kuch) heb opgezet. Wel kolen moeten bijvullen omdat de temperatuur in de Q begon te dalen. (zie hier ook de oude en de nieuwe Q trots naast elkaar staan)
Toen de kern temperatuur was gehaald (wat nog een heel drama was, door de regenen kreeg ik mn q niet meer warm en toen de nieuwe briketten branden was het al klaar), nadat de kerntemperatuur nog was gedaald.... Het vlees eraf gehaald en ingepakt. zie hier het resultaat voor inpakken
Toen mijn ouders gebeld (mijn vader heeft laatst om mij af te troeven ook PP gemaakt) tafel mooi gedekt, coleslaw gemaakt en eten maar.
Al met al heb ik mij die ondag prima vermaakt! Moet nog een beetje oefenen met het aantal briketten om de Q op constante temperatuur te houden. Maar verder ging het naar omstandigheden kei goed! Was ook heerlijk en binnenkort nog maar een keer! Ik ben nog jong en heb gelukkig nog tijd zat om te oefenen!
Bedankt voor het lezen!.
Mooi was ook dat ik hem heb kunnen maken binnen 1 week nadat ik mijn nieuwe BBQ heb gehad (voor mn verjaardag, maar dan een maand te vroeg

Is al wel 2 weken geleden, maar heb het zo gigantisch druk gehad met werk, dat ik nu pas de tijd hen om up te loaden, maar zo gaat het nu eenmaal soms.
Ik heb bij de Hanos een mooi stuk procereur van 2.4Kg gehaald, licht getrimd en begonnen.
Zaterdag alles klaargezet, ge?njecteerd, in de rub gezet en in vershoudfolie gepakt.
De injectie naar het recept van Noskos, dit ook met de glaze.


De volgende ochtend om 07:00 de Q aangezet en het vlees uitgepakt.

Toen de Q eenmaal brande het vlees erop en laten gaan.

Een paar uur niets gedaan, behalve de temperatuur in de gaten gehouden kijken, kolen bijvullen en de glaze erop.


Helaas begon het toen ongelooflijk hard te regenen, dat ik mijn perfecte afdak (kuch) heb opgezet. Wel kolen moeten bijvullen omdat de temperatuur in de Q begon te dalen. (zie hier ook de oude en de nieuwe Q trots naast elkaar staan)

Toen de kern temperatuur was gehaald (wat nog een heel drama was, door de regenen kreeg ik mn q niet meer warm en toen de nieuwe briketten branden was het al klaar), nadat de kerntemperatuur nog was gedaald.... Het vlees eraf gehaald en ingepakt. zie hier het resultaat voor inpakken

Toen mijn ouders gebeld (mijn vader heeft laatst om mij af te troeven ook PP gemaakt) tafel mooi gedekt, coleslaw gemaakt en eten maar.

Al met al heb ik mij die ondag prima vermaakt! Moet nog een beetje oefenen met het aantal briketten om de Q op constante temperatuur te houden. Maar verder ging het naar omstandigheden kei goed! Was ook heerlijk en binnenkort nog maar een keer! Ik ben nog jong en heb gelukkig nog tijd zat om te oefenen!
Bedankt voor het lezen!.