BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste kip op een bierblik

 
 
 

Ener

Pitmaster
Berichten
510
Mijn eerste kip op een bierblik is wat ons betreft  goed gelukt, met dank aan noskos' funky chicken rub. (Met Sereh ipv citroen zuur)

a4e9y8yg.jpg


Het begin. De kip past er net in.

8adydypy.jpg


Na een uur en een kwartier zag de kip er zo uit en was gaar.

u9yheveh.jpg


en op het bord, heeeerlijk! Het enige wat er aan mankeerde was dat mijn hickorie niet wilde roken. Ik heb een pakje van alufolie gemaakt en op 250? voor verwarmt, maar het wilde niet roken. Het heeft een nacht geweekt. Wat doe ik fout? (Weber Q 220 gas bbq) In ieder geval toch een geslaagde BBQ sessie.
 
lekker hoor, gefeliciteerd met je tokkie
 
Gefeliciteerd met je tokkie.

Volgende keer je rookhout niet weken ;)
 
Mooi dat hij op een Q past en ook nog goed gelukt is  :-\
 
Gefeliciteerd met je tokkie.
Je rookhout is dat pakketje wat op het rooster ligt?
Volgende keer een verdieping lager boven je branders leggen.
 
Gefeliciteerd met je tokkie!
 
Gefeliciteerd met je Tokkie.  En je vraag over het rookhout staat ook in detail beschreven op blz 17,18 van culinair bbq-en. Maar Bert heeft volgens mij het goede antwoord gegeven  ;D
 
Ener, van harte en welkom bij de Tokkieclub! ;)
 
Proficiat met je Tok!! :p
 
Lekker, gefeliciteerd met je tokkie
 
Altijd goed een kippie,gefeliciteerd met je tokkie!!
 
Mooi man, gefeliciteerd met je tokkie
 
Bedankt voor de reacties en de tips! Ik zal mijn rookhout niet meer weken, en ik ga een soort rekje maken zodat ik het onder het rooster en over de brander kan zetten.
 
Lekker kippetje heb jij.
Gefeliciteerd met je tokkie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan