R
Ronald V
Gast
Een 2-tal weken terug, heb ik voor het eerst geprobeerd om een grillworst te maken en dat is helaas niet zo goed uitgepakt, dan dat ik had gehoopt.
Nu wil ik dit weekend een nieuwe poging wagen om een grillworst te maken (kippengrillworst), maar kan daar wel wat tips voor gebruiken.
Bij mijn eerste poging liep ik liep tegen een aantal dingen aan:
1) Ik had geen coloroso zout gebruikt, daar ik deze niet in huis had. Inmiddels wel.
2) De nylon darmen die ik had besteld, zijn veel te groot van diameter. Ik wil het toch nog met deze proberen.
3) Na het vullen zat er nog veel lucht tussen het deeg, waardoor de worst geen mooi geheel was na het ontdoen van de darm.
4) De worst was slap van structuur en niet zo stevig dan die van de slager.
5) Smaak was goed, maar er ontbrak wel iets. Daar zal ik verder mee experimenteren.
Helaas had de fotograaf de camera verkeerd ingesteld en zijn er dus geen foto's beschikbaar.
Wie helpt mij, om een lekkere stevige en sappige worst te maken?

Nu wil ik dit weekend een nieuwe poging wagen om een grillworst te maken (kippengrillworst), maar kan daar wel wat tips voor gebruiken.
Bij mijn eerste poging liep ik liep tegen een aantal dingen aan:
1) Ik had geen coloroso zout gebruikt, daar ik deze niet in huis had. Inmiddels wel.
2) De nylon darmen die ik had besteld, zijn veel te groot van diameter. Ik wil het toch nog met deze proberen.
3) Na het vullen zat er nog veel lucht tussen het deeg, waardoor de worst geen mooi geheel was na het ontdoen van de darm.
4) De worst was slap van structuur en niet zo stevig dan die van de slager.
5) Smaak was goed, maar er ontbrak wel iets. Daar zal ik verder mee experimenteren.
Helaas had de fotograaf de camera verkeerd ingesteld en zijn er dus geen foto's beschikbaar.
Wie helpt mij, om een lekkere stevige en sappige worst te maken?
