BasBQ
Beef en Steak

mijn eerste keer

H

herbertbras

Gast
zaterdag 27-6-2015
door dit forum toch kriebels gekregen en me eerste keer pp gaan maken vrijdag bij de slager een procureur gehaald die heeft het vlees ingerubd en vacu?m getroken
60f38e28be5b32e15cf55e166513e440.jpg

en nachtje in de koelkast gelegd zaterdag ochtend om 9 uur barbecue aan gestoken
868bda84258518f102c42d98f2e9ff94.jpg

was snel op temperatuur en bleef hoed hangen na kwartier vlees op de barbecue
d656f4046350eaa55fbb7781747694fb.jpg
e9434f706e19116f8e783564efff8c44.jpg
me hulpje was bezig met de watermeloen terwijl vlees lag te garen
0bd10385c3c4c945ac349453b12a33bd.jpg
na vijf uur geglaceerd tussen door schoot de temp op alles dicht maar nog ging de temp omhoog toen oude handdoek zeiknat gemaakt en op firebox gelegd
18dff546b9fbb79eef13e4d8854d7eff.jpg

en toen de zon weer verdween bleef de temp weer goed hangen na twee uurtjes ingepakt en weer terug kern temp bleef hangen op 63 graden na inpakken kwam het goed na twee uurtjes was kern temperatuur 88 graden opnieuw ingepakt en in de koelbox gelegd na uurtje uitgepakt
aa2348ba261c1438b07e906d7d9837d3.jpg
en gepu?led toen de saus nav noskos eroverheen (gemaakt door de beste hulp ever me zoontje) en de broodjes opgemaakt
a7aabd5d7efa953c66c117bb99ed8350.jpg


kreeg veel complimenten maar 3 kilo vlees is best veel volgende keer iets kleiner stukje proberen mischien word de buitenkant niet zo donker maar ben best tevreden over me eerste x pp
groetjes herbert en zoon
 
Helemaal goed, zo een hulpje  ;)

Lekker hoor, PP
En je hebt nooit genoeg hoor.
Invriezen, loempia's maken, noem maar op.  :D
 
Ziet er goed en lekke uit ,  en....  :3 kilo is hier zo op :D
 
DMM zei:
Oink oink ! Lekker hoor...gefeli met de badge !

nb: Ik dacht met de titel van dit draadje heeeeul ff wat anders .. zal wel aan mij liggen..  =))

Waar dacht je aan dan ? , eerste keer brisket ?      :p

Gefeliciteerd met je knorretje !!!!
 
Mooi voor elkaar.
Met pulled pork heb je nooit teveel. Gewoon pondspakjes maken en invriezen. Lekker voor bitterballen, erwtensoep, bonenschotels etc.
 
Terug
Bovenaan Onderaan