zo daar ben ik dan met mijn verslag over mijn eerste Pulled Pork.
Ik ben nog maar een groentje op bbq gebied en heb al wat Moink Balls gemaak en zelfs al een kippetje verdiend met 2 BCC'tjes
maar nu ga ik voor het varkentje.
na 2 weken veel gelezen en gevraagd te hebben op een draadje dat ik was gestart was het vandaag eindelijk zover.
Mijn eerste PP.
Ik heb best veel foto's gemaakt en die gaan me helpen om hier mijn verhaaltje te doen (hopelijk)
Donderdagavond komt mijn "vleesmannetje" de procureur thuis brengen en live op mijn aanrecht uitbenen ,
dat ging behoorlijk snel (omdat hij er vroeger zo'n 100 per dag deed) en toen ik me bedacht om er een foto van te maken was het alweer gebeurd en heb ik er niet erg veel van opgestoken .
vrijdag heeft het vlees de hele dag in de koelkast gelegen totdat ik hem s'avonds heb ge?njecteerd
De ingredi?nten van de marinade
Oja trouwens dit recept is van de wedstrijd PP van Noskos (behalve de rub dat was de standaard bbq rub want die had ik nog)
De marinade gemaakt en klaar om te injecteren
na het marineren een plastic zak om de schaal en terug in de koelkast
Toen had ik een (bruiloft)feest met de nodige liters bier en de gedachte om de dag erna rond 07.00 op te staan om aan de sessie te beginnen .
Ik had de wekker om 06.45 gezet maar na een paar keer snoozen was het
toen ik op ben gestaan
Best knap na een feest !
Dus zaterdagmorgen (nog een beetje aangeschoten) de procureur uit de koelkast gehaald en hem in de rub gezet
Toen de bbq voorbereiden op indirect .............starter met 12 briketten verwarmen, alufolie in de q, 2 bakstenen omwikkeld met folie erbij, ovenschaal met folie erlangs een maatbeker van weber koude briketten met rookchips erin,,,,,,,het liep gesmeerd
Toen de gloeiende briketten er bovenop .............en toen ging het mis...er had nog een maatbeker koude bij gemoeten die stond zelfs al klaar! spanning?,aangeschoten?,stress? Ik weet het niet.
Ik dacht die briketten moeten erbij dus heb ik ze er een beetje overheen,tussendoor,onderdoor gelegd.
Deksel erop en wachten op de goede temperatuur.
.................................................................................
Die was er na een tijdje
Loop ik met de in gerupte procureur naar de q om hem erop te leggen wat zie ik (toen hij al op de grill lag) geen water in de schaal
shit shit shit snel met de gieter net langs het vlees het water in de schaal gegoten de probe erin gestopt en deksel erop.
Pfffffffffff dat ging maar net goed gelukkig was het nog vroeg dus geen pottenkijkers
Maar toen raakte ik licht in paniek ,,,,,,,,148 graden pit temperatuur
waarschijnlijk door de zuurstof doordat ik het water was vergeten en dus de deksel er te lang af had en de briketten die eigenlijk verkeerd lagen . ik weet het niet maar heb besloten om hem te laten liggen en afwachten om de temperatuur lager te krijgen
Maar dat lukte het eerste 1,5 uur niet (met constant de onderste schuif helemaal dicht)
daarna de hele sessie geen 1 briket bij hoeven vullen en vrijwel ook de hele tijd totdat hij klaar was de onderste schuif dicht.
de "paniek" was weg en ben toen ff snel naar de supermarkt gereden om de ingredi?nten van Dominique haar coleslaw recept te halen en te maken (die ik trouwens ook heerlijk vond)
Rond een uur of 12 was de kern bijna 70 graden en ben ik de saus gaan maken
Voor de saus
Na de saus
En toen weer wachten en wachten en zoals al eerder gezegd , schuif dicht gehad onder en niks bij hoeven vullen.
Het was goed vertoeven vandaag
Toen na zo'n 2 uur en bij een kern van 76graden heb ik hem ingepakt
15.45 kern 90 graden ff gewicht tot 15.55 en hem toen van het rooster genomen en hem een uur laten rusten
dat zag er veelbelovend uit
Eindsaus er doorheen en smullen
vergeten foto te maken van een volle bak
Iedereen waaronder ik natuurlijk vond het heerlijk en ik ga dit zeker vaker maken.....
Zelf had ik het vlees + een beetje coleslaw op een broodje gedaan........zeer goede combi
Bedankt voor het lezen
Ik ben nog maar een groentje op bbq gebied en heb al wat Moink Balls gemaak en zelfs al een kippetje verdiend met 2 BCC'tjes
maar nu ga ik voor het varkentje.
na 2 weken veel gelezen en gevraagd te hebben op een draadje dat ik was gestart was het vandaag eindelijk zover.
Mijn eerste PP.
Ik heb best veel foto's gemaakt en die gaan me helpen om hier mijn verhaaltje te doen (hopelijk)

Donderdagavond komt mijn "vleesmannetje" de procureur thuis brengen en live op mijn aanrecht uitbenen ,
dat ging behoorlijk snel (omdat hij er vroeger zo'n 100 per dag deed) en toen ik me bedacht om er een foto van te maken was het alweer gebeurd en heb ik er niet erg veel van opgestoken .
vrijdag heeft het vlees de hele dag in de koelkast gelegen totdat ik hem s'avonds heb ge?njecteerd

De ingredi?nten van de marinade
Oja trouwens dit recept is van de wedstrijd PP van Noskos (behalve de rub dat was de standaard bbq rub want die had ik nog)

De marinade gemaakt en klaar om te injecteren

na het marineren een plastic zak om de schaal en terug in de koelkast
Toen had ik een (bruiloft)feest met de nodige liters bier en de gedachte om de dag erna rond 07.00 op te staan om aan de sessie te beginnen .
Ik had de wekker om 06.45 gezet maar na een paar keer snoozen was het

Best knap na een feest !
Dus zaterdagmorgen (nog een beetje aangeschoten) de procureur uit de koelkast gehaald en hem in de rub gezet


Toen de bbq voorbereiden op indirect .............starter met 12 briketten verwarmen, alufolie in de q, 2 bakstenen omwikkeld met folie erbij, ovenschaal met folie erlangs een maatbeker van weber koude briketten met rookchips erin,,,,,,,het liep gesmeerd

Toen de gloeiende briketten er bovenop .............en toen ging het mis...er had nog een maatbeker koude bij gemoeten die stond zelfs al klaar! spanning?,aangeschoten?,stress? Ik weet het niet.
Ik dacht die briketten moeten erbij dus heb ik ze er een beetje overheen,tussendoor,onderdoor gelegd.
Deksel erop en wachten op de goede temperatuur.
.................................................................................
Die was er na een tijdje
Loop ik met de in gerupte procureur naar de q om hem erop te leggen wat zie ik (toen hij al op de grill lag) geen water in de schaal
shit shit shit snel met de gieter net langs het vlees het water in de schaal gegoten de probe erin gestopt en deksel erop.
Pfffffffffff dat ging maar net goed gelukkig was het nog vroeg dus geen pottenkijkers
Maar toen raakte ik licht in paniek ,,,,,,,,148 graden pit temperatuur
waarschijnlijk door de zuurstof doordat ik het water was vergeten en dus de deksel er te lang af had en de briketten die eigenlijk verkeerd lagen . ik weet het niet maar heb besloten om hem te laten liggen en afwachten om de temperatuur lager te krijgen
Maar dat lukte het eerste 1,5 uur niet (met constant de onderste schuif helemaal dicht)
daarna de hele sessie geen 1 briket bij hoeven vullen en vrijwel ook de hele tijd totdat hij klaar was de onderste schuif dicht.
de "paniek" was weg en ben toen ff snel naar de supermarkt gereden om de ingredi?nten van Dominique haar coleslaw recept te halen en te maken (die ik trouwens ook heerlijk vond)

Rond een uur of 12 was de kern bijna 70 graden en ben ik de saus gaan maken


Voor de saus

Na de saus
En toen weer wachten en wachten en zoals al eerder gezegd , schuif dicht gehad onder en niks bij hoeven vullen.

Het was goed vertoeven vandaag
Toen na zo'n 2 uur en bij een kern van 76graden heb ik hem ingepakt


15.45 kern 90 graden ff gewicht tot 15.55 en hem toen van het rooster genomen en hem een uur laten rusten

dat zag er veelbelovend uit
Eindsaus er doorheen en smullen
vergeten foto te maken van een volle bak

Iedereen waaronder ik natuurlijk vond het heerlijk en ik ga dit zeker vaker maken.....
Zelf had ik het vlees + een beetje coleslaw op een broodje gedaan........zeer goede combi
Bedankt voor het lezen