- Berichten
- 126
Gisteren terug uit Hongarije een eisbein meegenomen, maar liefst 1,6kg voor de prijs van ca 5 euro
De bedoeling is om hem tot zaterdag in een Brine te laten pekelen, zaterdag drogen, en dan zondag de rookkast in.
Daarna nog even op een hoge temperatuur de zwoerd krocant maken
Brine gemaakt volgens onderstaand recept, waar ik en kleine wijziging in gemaakt heb, gewoon omdat ik niet alles in huis had.
De pekel: 4,5 liter gewoon drinkwater
1 cup gehakte (rode) ui
5 laurierblaadjes
8 knoflookteentjes in blokjes
1 " " paprikapoeder
2 " " zwarte gemalen peper
1 " " thijm
1 " " rozemarijn
1 " Chili poeder
1/2 cup bruine suiker
200 gram keukenzout
150 gram colorosozout
De Brine:
Gelukkig laten de Hongaren er nog een stukje vlees aan zitten:
Het hele ding:
Ingekerft zodat de pekel er goed ik kan trekken:
Als iemand nog tips voor me heeft, wat voor kruiden erop ???

De bedoeling is om hem tot zaterdag in een Brine te laten pekelen, zaterdag drogen, en dan zondag de rookkast in.
Daarna nog even op een hoge temperatuur de zwoerd krocant maken
Brine gemaakt volgens onderstaand recept, waar ik en kleine wijziging in gemaakt heb, gewoon omdat ik niet alles in huis had.
De pekel: 4,5 liter gewoon drinkwater
1 cup gehakte (rode) ui
5 laurierblaadjes
8 knoflookteentjes in blokjes
1 " " paprikapoeder
2 " " zwarte gemalen peper
1 " " thijm
1 " " rozemarijn
1 " Chili poeder
1/2 cup bruine suiker
200 gram keukenzout
150 gram colorosozout
De Brine:

Gelukkig laten de Hongaren er nog een stukje vlees aan zitten:

Het hele ding:

Ingekerft zodat de pekel er goed ik kan trekken:

Als iemand nog tips voor me heeft, wat voor kruiden erop ???