Vanmorgen stuurde mijn zwager een bericht "Wat gaat er vandaag bij jou op?". Daarover hoefde ik niet lang na te denken. Na de PP tweemaal gemaakt te hebben leek mij een kip op blik wel wat.
De kip is gerubt met Juanita's Dry Rub. Deze heb ik al een keer eerder voor kip gebruikt en had er nog wat van over.

Ik heb eerst bij de kip vet weggesneden en vervolgens een combinatie van olijfolie en koolzaadolie gebruikt om de kip in te vetten. Daarna mocht ie in de rub.


Vervolgens de kip een uurtje rust gegeven en ondertussen de BBQ opgestookt tot 180 graden. Nadat de kip erop gegaan is wat rookhout toegevoegd 1/3 eiken met 2/3 appel.

Na ongeveer een uurtje zag ze er zo uit:

En na 1 uur en 20 minuten was het vocht blank en de borst temperatuur 76 graden.


Na wat rust:


Opgediend met wat tuinbonen.. En ja, het was heerlijk!
De kip is gerubt met Juanita's Dry Rub. Deze heb ik al een keer eerder voor kip gebruikt en had er nog wat van over.

Ik heb eerst bij de kip vet weggesneden en vervolgens een combinatie van olijfolie en koolzaadolie gebruikt om de kip in te vetten. Daarna mocht ie in de rub.


Vervolgens de kip een uurtje rust gegeven en ondertussen de BBQ opgestookt tot 180 graden. Nadat de kip erop gegaan is wat rookhout toegevoegd 1/3 eiken met 2/3 appel.

Na ongeveer een uurtje zag ze er zo uit:

En na 1 uur en 20 minuten was het vocht blank en de borst temperatuur 76 graden.


Na wat rust:


Opgediend met wat tuinbonen.. En ja, het was heerlijk!