A
atje01
Gast
Gister mijn eerste brisket gemaakt.
Ik had een mooi stuk vlees gehaald bij de slager van bijna 3 kilo maar goed voor de zekerheid maar in 2en gedeeld voor als het mis zou gaan had ik nog een 2e kans.
Het in 2en snijden was geen goed idee daar raakt het vlees behoorlijk zn vorm van kwijt.
Vlees eerst lekker geinjecteerd en daarna met "vochtige" rub ingesmeerd.
De weber klaar gemaakt en na ongeveer 7 uur op 110 graden een kern temp van 73 graden bereikt vlees ingepakt in alu folie en nog een uurtje laten liggen tot een kern temp van 93 graden.
Vervolgens vers folietje er omheen en nog een uurtje laten rusten.
We hebben het gegeten op een wit bolletje met verse sla klaar gemaakt met zilver uitje, augurkje ruime hoeveelheid eitjes en een beetje sla saus en het was werkelijk heerlijk niet droog, niet taai, lekker mals en sappig.
Ik had een mooi stuk vlees gehaald bij de slager van bijna 3 kilo maar goed voor de zekerheid maar in 2en gedeeld voor als het mis zou gaan had ik nog een 2e kans.
Het in 2en snijden was geen goed idee daar raakt het vlees behoorlijk zn vorm van kwijt.

Vlees eerst lekker geinjecteerd en daarna met "vochtige" rub ingesmeerd.

De weber klaar gemaakt en na ongeveer 7 uur op 110 graden een kern temp van 73 graden bereikt vlees ingepakt in alu folie en nog een uurtje laten liggen tot een kern temp van 93 graden.

Vervolgens vers folietje er omheen en nog een uurtje laten rusten.
We hebben het gegeten op een wit bolletje met verse sla klaar gemaakt met zilver uitje, augurkje ruime hoeveelheid eitjes en een beetje sla saus en het was werkelijk heerlijk niet droog, niet taai, lekker mals en sappig.