- Berichten
- 34
Afgelopen zaterdag heb ik mijn eerste bierblikkippetje (BBK of BCC) gemaakt. Ik heb het recept van Steve Raichlen's "BBQ USA" gebruikt (Brant's Brined Beer Butt Bird, p. 377 e.v.) gebruikt.
De gildehoen heeft eerst een nachtje gezwommen in de honing-kruidenpekel. Daarna met een wat milde rub op een blikje met bier/worcester/azijn.
Wat goed ging
- lekker en sappig vlees. Waarschijnlijk meer door pekel dan door stoom uit blikje (zie hieronder).
Te verbeteren.
Ik had gekozen voor een hoog (0,5 liter) blik bier. Dat was wat minder handig, want de ruimte in de ketel was daar eigenlijk te klein voor (Weber 57 cm).
Ik had de temperatuur in het begin te hoog (geen thermometer in ketel). Daarom klein deel van de huid verbrand.
We gaan op herhaling! (mag ik nu wel al een kippetje onder mijn naam?)
Frank
De gildehoen heeft eerst een nachtje gezwommen in de honing-kruidenpekel. Daarna met een wat milde rub op een blikje met bier/worcester/azijn.
Wat goed ging
- lekker en sappig vlees. Waarschijnlijk meer door pekel dan door stoom uit blikje (zie hieronder).
Te verbeteren.
Ik had gekozen voor een hoog (0,5 liter) blik bier. Dat was wat minder handig, want de ruimte in de ketel was daar eigenlijk te klein voor (Weber 57 cm).
Ik had de temperatuur in het begin te hoog (geen thermometer in ketel). Daarom klein deel van de huid verbrand.
We gaan op herhaling! (mag ik nu wel al een kippetje onder mijn naam?)
Frank

