BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste BGE rollade

Kijk, zo hoort een rollade, groot! Ziet er heerlijk uit..
 
Bedankt voor het delen! Ik ga dit weekeinde jou recept volgen.
 
Hartstikke leuk al die reacties. Nog wat duidelijker tips voor de vulling: 200 - 250 gr cranberry's en ongeveer 125 gr mager rookspek. Ik mash alles in een keuken machine (ongeveer 100gr cranberry's). Wat olie in de pan, 15 bakken & laatste 5min de rest van de cranberry's erbij. De varkenslende is erg mager maar deze vulling samen met het spek dat om de rollade zit houden het lekker sappig. Ik vind het het lekkers om mager spek te gebruiken, wel dikke plakken anders heb je de kans dat het verbrand voordat je in de buurt komt van de 75 C kern temp. Meestal heb ik er geen tijd voor maar de rollade als hij klaar is een paar uur in de koelkast voordat op de BGE gaat maakt het helemaal lekker.
 
Hi Harold,

ziet er goed uit, ik ga dit eerstvolgende bbq sessie proberen.
Te gek.
groet, Eddy
 
Zondag is het zover, ik zal verslag uitbrengen.

Kan niet wachten. ;)
 
Die foto's zien er ook erg bourgondisch uit!
Ben alleen wel benieuw naar een "doorsnede" foto....
 
Bij deze Rene:

IMG_0083_zps52a3e39f.jpg
 
Die ziet er heerlijk uit!
 
Dankjewel Harold zeg ik terwijl ik zit te kwijlen....
 
Dat is een beste rol. Ziet er goed uit. Geslaagd voor de eerste keer lijkt me zo.
 
Aanstaande zaterdag gaan we de xmas bestelling weer plaatsen. Heb er erg veel zin in. ;)
 
Erg mooi gemaakt!
 
Dat zijn de betere etentjes met zo'n stuk spektakel vlees. Gaat hier op de todo. Bedankt voor het delen
 
Dat is een prachtige rollade geworden!
 
Daar gaan we weer, Xmas 2016.

BBQ1_zpsilj0qnpy.jpg


BBQ2_zpsqjorgfid.jpg


BBQ3_zpslvohzggp.jpg


Nu eerst 24h in de marinade.

Fijne Kerstdagen allemaal.
 
Terug
Bovenaan Onderaan