- Berichten
- 272
Afgelopen weekend was het wederom prachtig BBQ weer. Bij het boodschappen doen bij de AH zag ik dat ze een mooie bonus aanbieding hadden van hele scharrel kippetjes en daar heb ik een mooi exemplaar van meegenomen. Bij de Action had ik eerder al een handige kip-standaard meegenomen en bier staat altijd in mijn koelkast Alles aanwezig dus voor een BCC
.
Ik had een kip van 1,5 kilo, deze heb ik 's ochtends nog even goed schoon gemaakt en daarna lekker in gewreven met kipkruiden van Verstegen.

Daarna mijn kip standaard gevuld gevuld met een biertje en het dametje erop geplaatst. Het gat aan de bovenkant heb ik dicht gestopt met een halve limoen.

Mijn inschatting was dat het zo'n 45-60 minuten zou duren om de kip goed op temperatuur te krijgen, dus gelijk een pannetje met aardappeltjes erbij gezet om als bijgerecht te kunnen eten.

Na een uurtje waren de aardappels allang klaar, maar het kippetje was pas op 60 graden. Ik had de temperatuur op 200 graden, maar enkele keren gekeken natuurlijk en ook nog een beetje geroerd in het pannetje aardappels. De aardappels eraf gehaald en als voorgerecht ipv bijgerecht gegeten en de temperatuur verhoogd van de bbq. Een kwartiertje later zag het kippetje er heerlijk uit (en de temperatuur was 74 graden) dus tijd om aan te vallen!

De smaak was heerlijk! Mooi mals vlees, super gaar. Van de bier proef je niets meer terug, het limoentje dat bovenin zat had nog wel smaak afgegeven. we hebben de kip met z'n twee?n in een minuut of 10 opgegeten. Erg leuk om te maken en dat gaat dus zeker nog een keer gebeuren, alleen dan gaan er 2 kippetjes tegelijk op! En temperatuur ga ik iets hoger houden en de alu-folie onder de kip weglaten. Je kan het bijna niet meer high and fast noemen zo

Ik had een kip van 1,5 kilo, deze heb ik 's ochtends nog even goed schoon gemaakt en daarna lekker in gewreven met kipkruiden van Verstegen.

Daarna mijn kip standaard gevuld gevuld met een biertje en het dametje erop geplaatst. Het gat aan de bovenkant heb ik dicht gestopt met een halve limoen.

Mijn inschatting was dat het zo'n 45-60 minuten zou duren om de kip goed op temperatuur te krijgen, dus gelijk een pannetje met aardappeltjes erbij gezet om als bijgerecht te kunnen eten.

Na een uurtje waren de aardappels allang klaar, maar het kippetje was pas op 60 graden. Ik had de temperatuur op 200 graden, maar enkele keren gekeken natuurlijk en ook nog een beetje geroerd in het pannetje aardappels. De aardappels eraf gehaald en als voorgerecht ipv bijgerecht gegeten en de temperatuur verhoogd van de bbq. Een kwartiertje later zag het kippetje er heerlijk uit (en de temperatuur was 74 graden) dus tijd om aan te vallen!

De smaak was heerlijk! Mooi mals vlees, super gaar. Van de bier proef je niets meer terug, het limoentje dat bovenin zat had nog wel smaak afgegeven. we hebben de kip met z'n twee?n in een minuut of 10 opgegeten. Erg leuk om te maken en dat gaat dus zeker nog een keer gebeuren, alleen dan gaan er 2 kippetjes tegelijk op! En temperatuur ga ik iets hoger houden en de alu-folie onder de kip weglaten. Je kan het bijna niet meer high and fast noemen zo
