- Berichten
- 16
Hallo allemaal,
Komend weekend moet het gaan gebeuren en wil ik mijn eerste beer can chicken gaan maken (jawel, van het recept van het jullie welbekende boek!). Om dat te doen heb ik wat snippers kersenhout gehaald, om wat rooksmaak toe te voegen aan het geheel. Een thermometer van de Ikea halen staat ook nog op de planning. Maar nu vroeg ik me af hoe je die houtsnippers nu het beste kunt gebruiken en hoe jullie dat doen.
Als ik het goed begrijp is het een goed idee om houtsnippers eerst te weken in water, omdat ze anders erg snel verbranden. Maar ik ben er niet helemaal uit of ik die snippers nu het beste direct op de kolen kan gooien, in een aluminiumfolie envelopje kan doen, of in een smokerbox moet doen. Of is dat gewoon een kwestie van smaak?
Daarnaast vroeg ik me af of rookhout ook kan worden gebruikt bij direct grillen, of dat dit eigenlijk alleen is bedoeld voor indirect barbecue?n.
Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!
Komend weekend moet het gaan gebeuren en wil ik mijn eerste beer can chicken gaan maken (jawel, van het recept van het jullie welbekende boek!). Om dat te doen heb ik wat snippers kersenhout gehaald, om wat rooksmaak toe te voegen aan het geheel. Een thermometer van de Ikea halen staat ook nog op de planning. Maar nu vroeg ik me af hoe je die houtsnippers nu het beste kunt gebruiken en hoe jullie dat doen.
Als ik het goed begrijp is het een goed idee om houtsnippers eerst te weken in water, omdat ze anders erg snel verbranden. Maar ik ben er niet helemaal uit of ik die snippers nu het beste direct op de kolen kan gooien, in een aluminiumfolie envelopje kan doen, of in een smokerbox moet doen. Of is dat gewoon een kwestie van smaak?
Daarnaast vroeg ik me af of rookhout ook kan worden gebruikt bij direct grillen, of dat dit eigenlijk alleen is bedoeld voor indirect barbecue?n.
Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!