- Berichten
- 1.543
Vandaag mijn eerste BCC gemaakt op mijn Green mountain Grill. Lekkere maiskip (3 euro40 voor 1.15 kg aanbieding, normaal ca 7 euro) gekocht bij de Makro in Belgie (tevens nog een doosje spareribs, doosje kalfsribben, En een paar Kalkoenbouten).
Thuisgekomen gelijk goed gewassen, en schoongemaakt.

Zelf basic rub gemaakt enaangebracht, en da 2 uurtjes in de koeling. Vervolgens op een lekker blikje bier gezet.

De barbecue aangezet en ingesteld op 180 graden, Gewoon blend pellets gebruikt (mix van kersen, eiken en hickory) voordeel van een pelletbbq, brandstof is gelijk je rookhout. Na de opwarmtijd van zo'n 20 minuutjes de BCC in de BBQ geplaatst. (denk dat er wel 12-15 in mijn Jim Bowie passen)
Een paar maiskolven en partijtje wedges (voorgekookt) bijgeplaatst na 1/2 uurtje. Tevens laagje olijfolie over het kippetje gekwast.

missie geslaagd, heerlijk sappig kippetje, ik hoop dat ik hem hier mee verdient heb!!

Thuisgekomen gelijk goed gewassen, en schoongemaakt.

Zelf basic rub gemaakt enaangebracht, en da 2 uurtjes in de koeling. Vervolgens op een lekker blikje bier gezet.

De barbecue aangezet en ingesteld op 180 graden, Gewoon blend pellets gebruikt (mix van kersen, eiken en hickory) voordeel van een pelletbbq, brandstof is gelijk je rookhout. Na de opwarmtijd van zo'n 20 minuutjes de BCC in de BBQ geplaatst. (denk dat er wel 12-15 in mijn Jim Bowie passen)
Een paar maiskolven en partijtje wedges (voorgekookt) bijgeplaatst na 1/2 uurtje. Tevens laagje olijfolie over het kippetje gekwast.

missie geslaagd, heerlijk sappig kippetje, ik hoop dat ik hem hier mee verdient heb!!
