- Berichten
- 1.085
Wederom een wat late inzending vanuit mijn kant voor de fotowedstrijd van deze maand, maar dat mag de pret niet drukken.
'Not your avarage burger' vroeg natuurlijk om een beetje out-of-the-box te denken. Lang zitten dubben wat ik hiermee aan moest en het idee voor deze burger kwam eigenlijk per toeval voorbij op Instagram waarbij iemand een burger in een wrap maakte. Dit was nogal een Amerikaanse variant. Mij leek het een veel leuker idee om hier een Mexicaanse variant van te maken (Sorry @Zzzjon
)!
Ideetje uitgewerkt en vandaag had ik dan eindelijk tijd om het uit te voeren. Ik had bij de lokale slager zo'n 300 gram vlees van de borst gehaald met het idee om een burger voor twee personen te maken. Maar helaas... iedereen was op een festival, feestje, verjaardag of wat dan ook. Zo helaas was het achteraf niet want deze was veel te lekker om te delen
Allereerst het vlees in kleine blokjes gesneden. Een dik half uur in de vriezer gelegd met de vleesmolen en vanmorgen het gehakt gemalen. Het gehakt heb ik op smaak gebrach met knoflookpoeder, cayennepeper, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder en wast pezo. Vervolgens heb ik hier twee burgers van gemaakt.
's Avonds rond een uur of acht; kinderen op bed, vrouw de deur uit, tijd om de barbecue op te stoken naar zo'n 250 °C met de speksteen.
Ondertussen guacamole gemaakt van avacado, limoensap en rasp, een sjalotje, tomaat, knoflook, gedrooogde koriander, cayenne peper en wat pezo.
Toen de speksteen 200 °C+ was de burgers er op gelegd en zo'n 2 minuten per kant gebakken.
Ondertussen had ik één wrap wat kleiner uitgesneden. Dit werd het dekseltje van de burger. Op de grote wrap gingen de burgers met een plakje plastic cheddar per burger. Daarbovenop ging een goede dot guacamole, wat jalapeno pepertjes en nacho chips.
Dan het lastigste van alles; een mooi dichtgevouwen paketje maken. Met een hoop gehannnes toch aardig gelukt en gelijk op de speksteen zo'n 1,5 minuut per kant gebakken.
Even een fotomomentje...
Dat ziet er niet uit, dus toch even van binnen kijken.
Dat lijkt er meer op.
En dan aanvallen... Man wat een unit. Gelukkig had ik er niks naast gemaakt wat dit was een flinke maaltijd. Lekker pitje, niet te pittig. Deze wordt vaker gemaakt op zo'n heerlijke zomeravond.
Bedankt voor het mee genieten. Ik ga nog even een foto uitzoeken om in te sturen. En aan alle deelnemers van deze maand heel veel succes!
'Not your avarage burger' vroeg natuurlijk om een beetje out-of-the-box te denken. Lang zitten dubben wat ik hiermee aan moest en het idee voor deze burger kwam eigenlijk per toeval voorbij op Instagram waarbij iemand een burger in een wrap maakte. Dit was nogal een Amerikaanse variant. Mij leek het een veel leuker idee om hier een Mexicaanse variant van te maken (Sorry @Zzzjon

Ideetje uitgewerkt en vandaag had ik dan eindelijk tijd om het uit te voeren. Ik had bij de lokale slager zo'n 300 gram vlees van de borst gehaald met het idee om een burger voor twee personen te maken. Maar helaas... iedereen was op een festival, feestje, verjaardag of wat dan ook. Zo helaas was het achteraf niet want deze was veel te lekker om te delen

Allereerst het vlees in kleine blokjes gesneden. Een dik half uur in de vriezer gelegd met de vleesmolen en vanmorgen het gehakt gemalen. Het gehakt heb ik op smaak gebrach met knoflookpoeder, cayennepeper, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder en wast pezo. Vervolgens heb ik hier twee burgers van gemaakt.
's Avonds rond een uur of acht; kinderen op bed, vrouw de deur uit, tijd om de barbecue op te stoken naar zo'n 250 °C met de speksteen.
Ondertussen guacamole gemaakt van avacado, limoensap en rasp, een sjalotje, tomaat, knoflook, gedrooogde koriander, cayenne peper en wat pezo.
Toen de speksteen 200 °C+ was de burgers er op gelegd en zo'n 2 minuten per kant gebakken.
Ondertussen had ik één wrap wat kleiner uitgesneden. Dit werd het dekseltje van de burger. Op de grote wrap gingen de burgers met een plakje plastic cheddar per burger. Daarbovenop ging een goede dot guacamole, wat jalapeno pepertjes en nacho chips.
Dan het lastigste van alles; een mooi dichtgevouwen paketje maken. Met een hoop gehannnes toch aardig gelukt en gelijk op de speksteen zo'n 1,5 minuut per kant gebakken.
Even een fotomomentje...
Dat ziet er niet uit, dus toch even van binnen kijken.
Dat lijkt er meer op.
En dan aanvallen... Man wat een unit. Gelukkig had ik er niks naast gemaakt wat dit was een flinke maaltijd. Lekker pitje, niet te pittig. Deze wordt vaker gemaakt op zo'n heerlijke zomeravond.
Bedankt voor het mee genieten. Ik ga nog even een foto uitzoeken om in te sturen. En aan alle deelnemers van deze maand heel veel succes!