Beef en Steak

Mening over vleesprikkers

 
 
 

Cédric12345

Vuurmaker
Berichten
64
Dag allemaal,

Wat is jullie mening over vleesprikkers voor steaks, entrecote, ribeye te maken met reverse sear op de bbq?
Is het echt een meerwaarde of droogt het vlees misschien sneller uit?
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.
1000030457.png
 
Waarom zou je dat willen doen? Welk probleem lost het op? Als het gaat om het intrekken van bijv. zout of andere kruidenrubs, dan doet het zijn werk ook zonder gaatjes te prikken in het vlees.
 
Ik heb er geen ervaring mee.
Mals maken lijkt mij nu niet echt een optie.

Voor het inprikken van zwoerd kan het een oplossing zijn maar ik weet niet of ik mijn kostbare opbergruimte hiermee zou willen vullen.
Net zoiets als "meatclaws" lijkt een goed idee maar......
 
Het is een vermalser, die gebruik je om bij vlees wat minder/geen vet heeft de vezels korter te maken.
Zodoende lijkt het veel malser omdat je er makkelijker op kauwt.

Wij gebruiken ze op wedstrijden voor de huid van de kip, verder nog nooit gebruikt op een steak oid.
 
Huid van de kip? Is het dan met name iets wat bij kipvleugels een meerwaarde is?

Heb er 1 bij de Lidl gekocht die ik inderdaad voor buikspek gebruik om de huid te prikken voordat er zout op gaat.
 
Zie er de meerwaarde nog niet van in.
 
Huid van de kip? Is het dan met name iets wat bij kipvleugels een meerwaarde is?

Niet teveel waarde aan hechten, is een wedstrijddingetje.

De jury moet in 1 hap door de huid kunnen bijten zonder dat deze er helemaal af gaat.
 
Terug
Bovenaan Onderaan