- Berichten
- 7.306
Beste BBQ-vrienden,
Afgelopen week lekker een weekje Meivakantie gehouden in Friedrichskoog in Noord Duitsland aan de Noordzee-Wadden kant. Was heerlijk met een stevige wind elke dag... maar toch kon er lekker gebarbecued worden elke dag!
Eerste verrassing was een kistje Zweeds Kersenhout van mijn zwager, zelf in mooie stammetjes gekloofd:

Hier maakte ik een zuurdesem-pesto broodje met tomatenpesto in de DO:




Deze ontdekte ik daar deze week (oh ja, het regende ook zo nu en dan):

Zalm op een plankje, instant klassieker:






Souvenirs kocht ik ook:

In Duitsland kennen ze de DanBras satehtjes nu ook... helaas geen kippendijtjes gevonden, dus maar met filet gedaan:

Deze kwamen ook uit Zweden mee, speciaal voor zoon Thijs die gek is op deze lange knakkers:


Lekker me Kartoffelsalad en pickles (met dille, best lekker!) en een gebleekt zuurkoolzuurtje:

Tot slot bij een varkensboertje met slagerij aan huis dit topstuk gehaald, ribstuk van varken:



Het was een erg goeie vakantie met een mooie nieuwe vriend, de WGA (of deze week dus de Weber Gehe Irgendwoh) al ging het niet altijd even vlekkeloos... we moeten elkaar nog een beetje leren kennen... de Ecobrasa's heb ik voor het ribstuk als Minion geschakeld en die sloeg alleen aan de windkant aan en aan de andere kant gedoofd. Stew met Guinnes heb ik opgestart in de DO op de WGA maar vanwege de harde wind later (na aanbraden) verhuisd naar het fornuisje in het huisje... Danbras op de nieuwe gietijzeren grillroosters bakte erg aan, maar was dus helaas ook filets en geen vettere dijtjes.
Maar al met al een heerlijke vakantie en een fijne eerste kennismaking met de WGA!
Bedankt voor het kijken.
Afgelopen week lekker een weekje Meivakantie gehouden in Friedrichskoog in Noord Duitsland aan de Noordzee-Wadden kant. Was heerlijk met een stevige wind elke dag... maar toch kon er lekker gebarbecued worden elke dag!
Eerste verrassing was een kistje Zweeds Kersenhout van mijn zwager, zelf in mooie stammetjes gekloofd:

Hier maakte ik een zuurdesem-pesto broodje met tomatenpesto in de DO:




Deze ontdekte ik daar deze week (oh ja, het regende ook zo nu en dan):

Zalm op een plankje, instant klassieker:






Souvenirs kocht ik ook:


In Duitsland kennen ze de DanBras satehtjes nu ook... helaas geen kippendijtjes gevonden, dus maar met filet gedaan:

Deze kwamen ook uit Zweden mee, speciaal voor zoon Thijs die gek is op deze lange knakkers:


Lekker me Kartoffelsalad en pickles (met dille, best lekker!) en een gebleekt zuurkoolzuurtje:

Tot slot bij een varkensboertje met slagerij aan huis dit topstuk gehaald, ribstuk van varken:



Het was een erg goeie vakantie met een mooie nieuwe vriend, de WGA (of deze week dus de Weber Gehe Irgendwoh) al ging het niet altijd even vlekkeloos... we moeten elkaar nog een beetje leren kennen... de Ecobrasa's heb ik voor het ribstuk als Minion geschakeld en die sloeg alleen aan de windkant aan en aan de andere kant gedoofd. Stew met Guinnes heb ik opgestart in de DO op de WGA maar vanwege de harde wind later (na aanbraden) verhuisd naar het fornuisje in het huisje... Danbras op de nieuwe gietijzeren grillroosters bakte erg aan, maar was dus helaas ook filets en geen vettere dijtjes.
Maar al met al een heerlijke vakantie en een fijne eerste kennismaking met de WGA!
Bedankt voor het kijken.