BasBQ
Beef en Steak

meerval

 

siempie

Kooltjesharker
Berichten
149
2 weken geleden ben ik wezen vissen en heb ik een aantal meervallen gevangen(het was in een forellenkwekerij.....waarom ze het dan forellenkwekerij noemen ..?  :p)

nu  heb ik de vissen gefileerd en de huid er aan laten zitten, en wil ik deze klaar maken.(huid kan er uiteraard nog af).
Ik heb al wat recepten gevonden voor in de pan maar hoe kan ik deze klaar maken op de bbq? En ik heb ook een wsm, en het zou ook gaaf zijn om deze hierop te roken.

Kortom zijn er mensen die er ervaring mee hebben en leuke suggesties hebben?

Alvast bedankt!

 
Ik verplaats deze even naar recepten gevraagd.
Dit gedeelte is voor recepten.
 
hee Siempie, met meerval kun je alle kanten op omdat het een stevige vis is.

visbrochette kunnen prima, even google en je vindt verschillende recepten.

ikzelf vind het lekker om filetrolletjes te maken, hiervoor doe ik limoenzeste over 1 zijde van de filet, wat zeezout flakes en een dun laagje van een mengsel van olie en sambal (naar eigen smaak sambal/olie mengen).

Dan rol ik ze op, houten prikker(s) er door en indirect met wat kersenrookhout op de Q bij 170?C tot een kern van 60?C. Daar maak ik ze hier thuis blij mee ;)

kan overigens ook met Panga of Claresse of een andere vaste vissoort.

succes!

 
Terug
Bovenaan Onderaan