BasBQ
Beef en Steak

Meatball spaghetti

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.965
C32994ED-FF7E-4114-A9F4-CA3858A297C9.jpeg


Ingrediënten:

Voor de gehaktballen:

600 gram rundvlees
30 gram paneermeel
1 ei
1 bos peterselie fijn gehakt
2 tenen knoflook geperst
1 witte ui (geblenderd)
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel oregano
70 gram geraspte parmezaan
peper en zout naar smaak
Olijfolie.

Voor de saus

2 blikken gepelde San Marzano tomaten
250 gram paddestoelen
1 bol knoflook
50 gram geraspte parmezaan
Olijfolie.

Spaghetti 😉 en een handje verse basilicum

Dit recept is mijn versie van de Meatball spaghetti van chef Roy en Jon Favreau van Chef’s op Netflix.

Werkwijze:

- Verwarm de bbq tot 175 C indirect

- Maak de knoflook schoon en doe die in een bakje met olijfolie

- Meng de ingrediënten voor het gehakt

445F8CE5-F1A1-4DF0-A076-289290255095.jpeg


- Vorm er gehaktballen van ongeveer 40 gram van. Leg ze in een bak met olijfolie. Nu mogen ze op de bbq, voor …. minuten. Bij mij duurde het een half uur tot ze 72C kern hadden.

1FD34F97-F31B-432D-9191-D58BA866DD22.jpeg


De knoflook voor de saus kan er nu ook bij voor een half uurtje tot mooi bruin.

11015F0B-1A42-4CB5-A3D3-4A7AAB755570.jpeg


1273D394-EDAD-45D3-B5B2-DB2F221B0F77.jpeg


906F8A6D-AD87-45B7-B0D4-E459D983D941.jpeg


- kook de champignons met 350ml water voor een minuut of 20 tot 30. Je krijgt een soort bouillon. Doe hierbij de tomaten uit blik en de gekonfijte knoflook.

95E7DD63-D116-40C1-AF26-0BFDB6DC21C7.jpeg


Breng het geheel aan de kook en laat het een kwartier zachtjes doorpruttelen. Blender het geheel tot een homogene massa.

B4A026C2-3EB3-40D4-8B38-7CAFE2958ED0.jpeg


- doe de ballen en de Parmezaanse kaas bij de saus en verwarm het geheel op,

- kook de spaghetti volgens de aanwijzingen

Breng de saus en de spaghetti samen. Doe hier ook een handje gescheurde basilicum blaadjes bij. Top af met wat geraspte parmezaan en voila

714CB715-0B8A-466C-AB29-98327ADF08DB.jpeg


Bedankt voor het kijken.

54761203-90B7-4F5D-AD9D-EC02D6069666.jpeg
 
@Frits , heb je nog wat over. Neem ik dat naar net werk mee als lunch hapje. 🤪

Dit ziet er toppie uit. Gaat op de short to-do list.
 
Ziet er erg lekker uit Frits, en het is weer eens een heel andere manier van spaghetti bereiden 😁
Deze gaat op de to do lijst.
 
Weer eentje bij op de ToQ-lijst.
Denk dat het hier zeker in de smaak zal vallen.
Bedankt voor dit recept.
 
Mooie reportage Frits, lijkt me heel erg lekker, zeker als ik zo naar de foto's kijk.
Gaan we op de lijst om te maken zetten.
Daar ga ik mijn wederhelft ook heel blij mee maken.
 
Laatst bewerkt:
Vandaag hier ook maar aan begonnen.

CC14E24F-EC82-4152-AB7B-613767A26FCF.jpeg

DC4B3E18-F060-4EFA-82C4-493A4DA296FE.jpeg

D11C82D5-A7D4-455A-8719-CC69A93FE0C0.jpeg

35A88790-D518-4CC6-8DED-53924B17FB3B.jpeg



Het was erg lekker!

Volgende keer doe ik er wat minder knoflook in, die vond ik nu te overheersend.
Verder weinig op aan te merken.


We hebben een grote liefhebber gevonden!!
Die heb ik nog nooit zo snel zoveel zien eten.

8132C27E-BE0B-41CE-AF28-F93A0CA03756.jpeg
 
Dit is nou een recept waar ik super blij van word 🥰 als je gek bent op pasta dan MOET je dit maken!!!
De Italiaanse keuken is mijn favoriet en ondertussen hebben we deze fantastische meatball-spaghetti al 2 keer gemaakt 😁 is dan natuurlijk ook een blijvertje.
Frits bedankt voor dit recept 😘
 
Terug
Bovenaan Onderaan