- Berichten
- 20.952
Ingrediënten:
Voor de gehaktballen:
600 gram rundvlees
30 gram paneermeel
1 ei
1 bos peterselie fijn gehakt
2 tenen knoflook geperst
1 witte ui (geblenderd)
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel oregano
70 gram geraspte parmezaan
peper en zout naar smaak
Olijfolie.
Voor de saus
2 blikken gepelde San Marzano tomaten
250 gram paddestoelen
1 bol knoflook
50 gram geraspte parmezaan
Olijfolie.
Spaghetti

Dit recept is mijn versie van de Meatball spaghetti van chef Roy en Jon Favreau van Chef’s op Netflix.
Werkwijze:
- Verwarm de bbq tot 175 C indirect
- Maak de knoflook schoon en doe die in een bakje met olijfolie
- Meng de ingrediënten voor het gehakt
- Vorm er gehaktballen van ongeveer 40 gram van. Leg ze in een bak met olijfolie. Nu mogen ze op de bbq, voor …. minuten. Bij mij duurde het een half uur tot ze 72C kern hadden.
De knoflook voor de saus kan er nu ook bij voor een half uurtje tot mooi bruin.
- kook de champignons met 350ml water voor een minuut of 20 tot 30. Je krijgt een soort bouillon. Doe hierbij de tomaten uit blik en de gekonfijte knoflook.
Breng het geheel aan de kook en laat het een kwartier zachtjes doorpruttelen. Blender het geheel tot een homogene massa.
- doe de ballen en de Parmezaanse kaas bij de saus en verwarm het geheel op,
- kook de spaghetti volgens de aanwijzingen
Breng de saus en de spaghetti samen. Doe hier ook een handje gescheurde basilicum blaadjes bij. Top af met wat geraspte parmezaan en voila
Bedankt voor het kijken.