Na mijn aanschaf van de kamado afgelopen vrijdag moest ik hem natuurlijk ook inwijden. Dat heb ik gedaan met de bereiding van een pulled wel op de "snelle" manier.
Dat begon natuurlijk met het aanbrengen vd rub op het vlees, hiervoor had ik dit keer een basis rub gebruikt.
Daarna de Q opgebouwd met kolen en rookhout en aangestoken en proceur erop gelegd.
Daarna begon het echte werk, temperatuurbeheersing. Ik had de thermometer tussen 118 en 127 ingesteld en ik moet zeggen dat dit aardig ging, ongelooflijk hoe lang hij een constante temperatuur kan vasthouden. Een keer zakte hij naar 115 om vervolgens door de correctie te stijgen naar 135...
Daarbuiten is hij aardig binnen de gestelde waarden gebleven.
Na 5 uur heb ik hem ingepakt en via de thermometer het vlees opgewarmd naar 90 graden. Uiteindelijk bij 93 graden het vlees van de BBQ gehaald en laten rusten.
De broodjes vielen in goede aarde bij de familie en er zijn flink wat broodjes opgegeten.
Al met al een mooi begin van het gebruik van de kamado.
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Dat begon natuurlijk met het aanbrengen vd rub op het vlees, hiervoor had ik dit keer een basis rub gebruikt.
Daarna de Q opgebouwd met kolen en rookhout en aangestoken en proceur erop gelegd.
Daarna begon het echte werk, temperatuurbeheersing. Ik had de thermometer tussen 118 en 127 ingesteld en ik moet zeggen dat dit aardig ging, ongelooflijk hoe lang hij een constante temperatuur kan vasthouden. Een keer zakte hij naar 115 om vervolgens door de correctie te stijgen naar 135...
Daarbuiten is hij aardig binnen de gestelde waarden gebleven.
Na 5 uur heb ik hem ingepakt en via de thermometer het vlees opgewarmd naar 90 graden. Uiteindelijk bij 93 graden het vlees van de BBQ gehaald en laten rusten.
De broodjes vielen in goede aarde bij de familie en er zijn flink wat broodjes opgegeten.
Al met al een mooi begin van het gebruik van de kamado.





Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk