BasBQ
Beef en Steak

Maple cured bacon

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.708
Vandaag maar eens begonnen om bacon te maken na een recept van Ceriel had nog een stukje buikspek in de vriezer liggen dit in een vacuüm zak met
bruine suiker ,peper, whisky ,maple syrup, zout en colorozo zout dit vacuüm getrokken niet helemaal en nu in de koelkast voor een week.
en dan gaan we verder .

IMG_2108.jpeg



IMG_2109.jpeg
 
Da's mijn favoriete bacon recept! 🥰
 
Wij wchten gulzig af......😋😋
 
Het is al een oud topic maar wat bedoel je met: zout dit vacuüm getrokken niet helemaal ?
 
Het is al een oud topic maar wat bedoel je met: zout dit vacuüm getrokken niet helemaal ?
Daar bedoelt Piet mee dat je de zak niet helemaal vacuum trekt maar of op de stand "gentle" of met de pulserende knop (als je vacuumapparaat deze functie heeft), de boel licht vacuum trekt.
Het woordje zout hoort niet helemaal in deze zin er had een comma achter zout moeten staan.
Als je licht vacuum trekt kan het loskomende vocht en kruiden zich makkelijker bewegen in de vacuumzak en zo beter mengen/verdelen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan