- Berichten
- 229
Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een brisket poging.
Bij deze een klein verslagje B-)
Mooi stuk brisket van 4kg besteld bij de mannen van BBQuality. Vrijdag avond ingespoten met boullion en een simpele rub gegeven van peper en zout.
Alles ingepakt en in de koeling tot zaterdag ochtend.
Vrijdag ook gelijk maar hout gehakt en gezaagd en klaar gelegd voor de volgende dag
Zaterdagochtend was het dan tijd, de fik erin..
Het ging echt super hard dus na een uur of 3,5-4 zat er al een mooie kleur op dus besloot ik hem maar een jas te geven
Inmiddels ook een lading kipfilets erbij gedaan die een uurtje van te voren een brine bad hadden gekregen.
Kipfilets waren het eerste klaar, te gekke kleur! Smaak was ook erg goed, dit gaat mee als lunch deze week B-)
(Het recept is van Noskos btw, aanradertje)
Na een uur of 5-6 was de brisket al 89 graden intern dus van het vuur.
Uurtje laten rusten en toen aangesneden.... Great success!
Zoals je ziet, super sappig en alles behalve droog zoals de vorige keer! Echt heerlijk en een goed
gevoel dat het is gelukt!
Bedankt voor het lezen!
- Tim
Bij deze een klein verslagje B-)

Mooi stuk brisket van 4kg besteld bij de mannen van BBQuality. Vrijdag avond ingespoten met boullion en een simpele rub gegeven van peper en zout.
Alles ingepakt en in de koeling tot zaterdag ochtend.

Vrijdag ook gelijk maar hout gehakt en gezaagd en klaar gelegd voor de volgende dag

Zaterdagochtend was het dan tijd, de fik erin..

Het ging echt super hard dus na een uur of 3,5-4 zat er al een mooie kleur op dus besloot ik hem maar een jas te geven

Inmiddels ook een lading kipfilets erbij gedaan die een uurtje van te voren een brine bad hadden gekregen.

Kipfilets waren het eerste klaar, te gekke kleur! Smaak was ook erg goed, dit gaat mee als lunch deze week B-)
(Het recept is van Noskos btw, aanradertje)

Na een uur of 5-6 was de brisket al 89 graden intern dus van het vuur.
Uurtje laten rusten en toen aangesneden.... Great success!

Zoals je ziet, super sappig en alles behalve droog zoals de vorige keer! Echt heerlijk en een goed
gevoel dat het is gelukt!
Bedankt voor het lezen!
- Tim