- Berichten
- 2.292
Vandaag Makreel op het ei gehad. De makrelen kwamen via mijn collega, zijn schoonvader heeft een viszaak namelijk. De makrelen waren alleen nog helemaal compleet..... Dan biedt youtube gelukkig uitkomst! Zoek op "makreel schoonmaken en fileren" en ja hoor, filmpje met top uitleg! Dus handschoentjes aan en schoonmaken en fileren maar! Bleek een makkie te zijn dus weer een ervaring rijker!
Daarna pasta gemaakt van knoflook, paprikapoeder, chillivlokken, zout en olijfolie.
De filets er mee ingesmeerd en ongeveer 3 uurtjes laten marineren. Cedarhouten vellen even nat gemaakt en de BGE aangestoken. Voor het bijgerecht rode bieten en een ui in folie tussen de kolen gestopt. Het ei op 180 graden laten stabiliseren en daarna de visjes op het hout gelegde met het vel naar boven. Beetje zout erover en ongeveer 20 minuten laten bakken.
Heerlijk gegeten met mosterd stamp en rode bieten!
Hieronder de foto's
Bedankt voor het kijken!!
Daarna pasta gemaakt van knoflook, paprikapoeder, chillivlokken, zout en olijfolie.
De filets er mee ingesmeerd en ongeveer 3 uurtjes laten marineren. Cedarhouten vellen even nat gemaakt en de BGE aangestoken. Voor het bijgerecht rode bieten en een ui in folie tussen de kolen gestopt. Het ei op 180 graden laten stabiliseren en daarna de visjes op het hout gelegde met het vel naar boven. Beetje zout erover en ongeveer 20 minuten laten bakken.
Heerlijk gegeten met mosterd stamp en rode bieten!
Hieronder de foto's




Bedankt voor het kijken!!