BasBQ
Beef en Steak

Maidenrun PP

 
 

Mjdeffie

Kooltjesharker
Berichten
193
Na het lezen van alle fantastische draadjes over PP moest het er ook maar eens van komen. Enkele weken al eens eigen rub en bbq saus gemaakt en zondag een stukje procureur van 800 gr. uit de vriezer gehaald en maandag in de rub gezet en ingepakt. Dinsdag iets later thuis dan de bedoeling was en daardoor om 18:15 begonnen. De dom temp. Op 120 gr. en het vlees indirect op het ei met een toevoeging van snippers appelhout.
udy5e9yg.jpg

yjebe4ub.jpg


En daarna werd het wachten. Het ei bleef perfect op temp tussen de 118 en 122 graden.
18:15 120 / 6
19:15 120 / 42
20:15 119 / 56
21:15 118 / 65
21:49 121 / 70

Hier heb ik de glaze erop gesmeerd en weer wachten. Het was inmiddels domker en helaas zijn de foto's met flitser gemaakt, en dat zie je ;)
3u4e4u7a.jpg

2avusu7e.jpg


22:15 122 / 71
23:15 120 / 75
23:24 120 / 76

De bark was niet hard, eigenlijk nog veel te vloeibaar volgens mij. Zou dat komen doordat het een klein stuk vlees is en je te snel op 76 uitkomt. Ik weet het niet maar ja dat gaan we de volgende keer uitzoeken
bahutaga.jpg

4ymamere.jpg

dfaba008f2ea8e13f23569fc85bc4e99_zpsa0ae3fc9.jpg


Hierna heb ik het ingepakt in folie en weer wachten, het was al wat later en daardoor de tijden vergeten te noteren maar om 01:47 gaf de kerntemp. 89 graden aan en kon het van het ei. Ven naar de bark gekeken maar ook nu was het te vloeibaar

2b6d2890e8da950da5788c26d3df4f08_zps7511bb60.jpg


291ec8224b51b92c83b4c2d273b3fbef_zps9b9f3ec8.jpg


Ik heb de pork opnieuw ingepakt en laten afkoelen. En omdat ik toch eens naar bed wilde de volgende dag er PP van gemaakt.
b6404030d956f159ce9b786b622e4ae6_zpsc8bf7db3.jpg


701d194df8e8ae228194cbfb32c8b124_zps73226246.jpg

c81bb06feb0b2e66ab7c9fdadaae3e6e_zpsf5a4857d.jpg


Vanavond aten we dan eindelijk PP, even zachtjes opwarmen in de oven met de sappen uit de folie en daarna op een broodje met coleslaw. Lekker! Dit gaan we vaker maken en dan kijken of de bark beter kan.
4c9813425b49f6a45f49290d9b26b06e_zpsed62bc89.jpg

 
ik ben erg benieuwd naar de rest van je foto's en van het eind resultaat
 
Ik zeg een mooie run!! congrats met je knor!! B-)
 
Ziet er goed uit hoor!! Avondeten het achter de kiezen maar zou nu wel alweer zo'n broodje lusten:p

Probleem met die zachte bark had ik ook, ook met zelfgemaakte glaze, misschien effe wat t? vloeibaar of te weinig suikers? Maar daar zullen andere wel een betere verklaring voor hebben.gefeliciteerd met je knor in ieder geval!!!!
 
Ik krijg er al weer trek van!
 
Hij ziet er heerlijk uit hoor!
Volgende keer wel na het rusten meteen pullen en niet de volgende dag, het gaat makkelijker als hij warm is ;)
 
ik zie ze nu inderdaad ook, het resultaat ziet er heerlijk uit, had wel een broodje willen proeven
 
Ziet er prima uit, gefeliciteerd me je knorretje!
 
noskos zei:
Hij ziet er heerlijk uit hoor!
Volgende keer wel na het rusten meteen pullen en niet de volgende dag, het gaat makkelijker als hij warm is ;)
daar kwam ik ook zeer snel achter, heb toen het stuk even in de oven gezet om iets op te warmen, anders was het echt niet te doen. Leerpunt voor de volgende keer maar ja mijn bedje was zo aantrekkelijk
 
Gefeliciteerd met je knor!
 
Ziet er prima uit ! gefeliciteerd met je knorretje
 
Prima Knorretje. Proficiat.
 
Ik vind hem mooi hoor. Goed gedaan.
 
Ziet er prima uit. Gefeliciteerd!
 
Mooi gedaan ! Proficiat met Knor.
 
En dan heb je zo maar je eerste knorremans te pakken.

Welverdiend als je zo'n PP broodje aflevert
 
Gefeliciteerd met je varkentje, ziet er lekker uit hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan